Αν και το 2010 μας άφησε μια χρονιά ιδιαίτερα ζεστή όσον αφορά την Ελληνική Heavy metal σκηνή,το 2011 από ότι φαίνεται συνεχίζεται το ίδιο ζεστό.
Εδώ έχουμε τους Korrigan απο την πόλη της Πάτρας, μια μπάντα που προσωπικά την παρακολουθώ από την αρχή της πορείας τους πιστεύοντας σε μια εξελίξιμη μπάντα. Από το 2008 κυκλοφόρησαν 2 Demo και κατάφεραν μόλις τώρα το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο “Thy Art,Lament” και μάλιστα αυτοχρηματοδοτούμενο.

Προσωπικά ακούγοντας ξανά και ξανά το συγκεκριμένο άλμπουμ ο συνδυασμός γυναικείων φωνητικών με Brutal φωνητικά  και Death ξεσπάσματα μου έφεραν στο μυαλό τους παλιούς καλούς Τheatre of tragedy απο τις πρώτες καλές δουλειές τους και η ατμόσφαιρα να εμπνέεται από τους Anathema και Tiamat.

Όλο αυτό το πάντρεμα έχει σαν αποτέλεσμα μια εξαιρετική δουλειά με μεράκι πάνω σε μια καλή παραγωγή που από την αρχή ως το τέλος σε ταξιδεύει με την ατμόσφαιρα του και σε αναστατώνει με τα death ξεσπάσματα του. Ένα άλμπουμ που δεν έχει να ζηλέψει αντίστοιχα του εξωτερικού, ίσα ίσα οι εμπνεύσεις τους με το πρώτο άκουσμα σε κάνει να λες μέσα σου “αυτό ακούγετε ενδιαφέρον”.

Κρίμα που η όλη τους δουλειά είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και δε τους προώθησε αναλόγως μια σοβαρή εταιρία. Όπως και να έχει είναι διαφορετικά τα πράματα από πολλές απόψεις,μακάρι έστω και έτσι το συγκεκριμένο άλμπουμ κατά αυτό το τρόπο να τους βοηθήσει για κάτι καλύτερο για το μέλλον.

Tο ντεμπούτο άλμπουμ των Korrigan με τίτλο “Thy Art,Lament” είναι διαθέσιμο για δωρεάν download, στη παρακάτω διεύθυνση:

http://www.filefactory.com/file/b45gc36/n/Korrigan-Thy_Art_Lament_2010_.rar

Μπορείτε να αγοράσετε τη digipack έκδοση, στις παρακάτω διευθύνσεις:
http://www.myspace.com/korrigantheband
http://www.facebook.com/korrigan.greece
korriganband@yahoo.gr

Κείμενο : Γιώργος Αθανασάς