Οι “Kill The Cat” είναι ένα ska, punk, rock συγκρότημα από Αθήνα που κινείται στον ανεξάρτητο (d.i.y) χώρο. Δημιουργήθηκαν το 2001 και από τότε κρατούν συνειδητά την ίδια στάση μακριά από όλα τα μέσα χειραγώγησης και κερδοσκοπικά συμφέροντα, τάσσοντας τον εαυτό τους ενάντια σε κάθε είδους σταριλίκι, σάπιων πρότυπων και ψευτοκουλτούρας που μας πλασάρουν τόσα χρόνια.

Ύστερα από 3 χρόνια αναμονής (άξιζε!) για εμάς και αρκετά σκληρής δουλειάς των παιδιών, επανέρχονται δυναμικά και ανεξάρτητα με το album «Φιλιά Στο Χάος» κλείνοντας δημιουργικά αυτόν τον χρόνο. Ο δίσκος αυτός αποτελείται από 11 συνθέσεις εκ των οποίων μία εισαγωγή και ένα bonus κομμάτι με τίτλο «Αρκετά».

Πραγματικά είναι φορές (λίγες αλλά υπάρχουν!) που όταν ξεκινάς να κάνεις παρουσίαση ενός δίσκου, δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις! Να πω για την σούπερ και γεμάτη παραγωγή που επιμελήθηκε η ίδια μπάντα μαζί με τον Γιώργο Παυλίδη (κιθάρα, φωνή – Χάσμα)ο οποίος ευθύνεται για τη μίξη και το mastering. Να μιλήσω για την καταπληκτική ηχογράφηση που έγινε σε αυτοοργανωμένο studio της κολεκτίβας Ήχου-Λόγου χωρίς κανέναν μεσάζοντα, πονηρό παραγωγό και manager. Να αναφερθώ στο γεμάτο και χορταστικό artwork 24 σελίδων, το οποίο είναι ότι πιο πρωτότυπο και έξυπνο έχω δει, χρησιμοποιώντας 10 κομμάτια graffiti που έβαψαν 10 φίλοι τους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και κάθε ένα αντιστοιχεί σε ένα τραγούδι.

Ο στίχος τους είναι κοινωνικοπολιτικός, καυστικός και καθημερινός με δόσεις χιούμορ, προσπαθώντας πολλές φορές να αφυπνίσουν συνειδήσεις αλλά και να σε κάνουν να προβληματιστείς. Για τον ήχο τους θέλω μόνο να πω ότι κινείται στο ska punk χώρο με σαξόφωνο, τρομπόνι, πλήκτρα, ντράμς, μπάσο και κιθαριές που τα σπάνε. Απλά θέλεις να παίζει στο repeat 4-5 φορές αλλιώς ξενερώνεις που τελειώνει! Να μην ξεχάσω να αναφέρω και τις συμμετοχές του Γιάννη (Μεθυσμένα Ξωτικά) και του Γιώργου (Χάσμα) στο τραγούδι «μίσησε το φόβο», της Χριστίνας (Conspiracy Of Denial) στο «ποτέ δεν ξέρεις», του Μήτσου (Αχαΐρευτοι) στο «γκροτέσκα» και του Αντώνη (Χάσμα) στο «σιωπή». Και για την ιστορία ο Γιώργος (τρομπόνι) πλέον συνεχίζει με τους “Blacklisted”.

Το cd ΔΕΝ πωλείται σε καμία περίπτωση πάνω από 5ευρώ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από καταλήψεις, αυτοοργανωμένους χώρους, σε συναυλίες τους και μέσο του site τους.

Τέλος θα ήθελα να κλείσω με κάποια λόγια των παιδιών τα οποία περιέχονται στο βιβλιαράκι και εκφράζουν την όλη τους προσπάθεια.

«Κι όλα αυτά προσπαθώντας απλά να εκφράσουμε τα βιώματα μας με μουσική και λέξεις… Και μάλιστα χωρίς να έχουμε ιδέα και απλά πατώντας κουμπάκια που ούτε ξέραμε καλά-καλά τι σημαίνουν, βάζοντας καλώδια σε υποδοχές ψιλό στην τύχη, πράγμα που δείχνει πόσο ακατόρθωτο θα ήταν χωρίς την υπερπολύτιμη βοήθεια κάποιων ανθρώπων που έχουμε τη χαρά να «θεωρούμε δικού μας» και που πλάσαμε και επεξεργαστήκαμε με χίλιους τρόπους αυτό που κρατάς στα χέρια σου…».

Φιλιά στο χάος λοιπόν!

Αντρέας Σεϊντής