Η άνοιξη μυρίζει και φέρνει καλοκαίρι, όχι μόνο στη θερμοκρασία που χτυπάει 30-άρια, αλλά και στην αναδημιουργία και ολοκλήρωση της έμπνευσης, που στριμώχνει τις επιρροές της στο παρελθόν. Αφού ξεπερνά το στάδιο της παρελθοντολαγνίας, ανοίγει το volume και γρατζουνάει την ηλεκτρακουστική, σ’ ένα δρόμο νεο-ψυχεδέλειας και ρομαντισμού.

Ο Kappa εξαπολύει τα όνειρά του στα 10 tracks του full-length debut album, “Sack of Dreams”. Τόσο η ενορχήστρωση, η διάθεση, όσο οι μελωδίες κι οι στίχοι διηγούνται την πορεία προς την ενηλικίωση, μέσω της ποπ αισθητικής, που ακουμπά στην ακτή της ‘εναλλακτικής’ εσωστρέφειας ωσάν indie κυρία με ψυχεδελικά στολίδια στα μαλλιά. Δεν χρειάζεται, λοιπόν κάποια ιδιαίτερη πρόσκληση για βάδισμα, νωρίς το απόγευμα, κάτω από τέτοιες μουσικές, παρά μόνο θέληση να ανακαλύψουμε τα όνειρα του συγκεκριμένου τραγουδοποιού.

Υπό το ηχόχρωμα των Beatles στο “Under the Sun”, η ενορχήστρωση αναπολεί και μαγειρεύει την μαγεία του Dylan στο “Once” με τo ροκ στοιχείο των No Man’s Land στο “Sack of Dreams (part 4)”. Η φυσαρμόνικα, το ακορντεόν, το φλάουτο, ο τζουράς χρησιμοποιούν τη δυναμική τους, συναινώντας όχι στο έγκλημα, αλλά στην γέννηση της folklore αισθητικής που συμπληρώνει το κολλάζ ήχων.

Η διάθεση μεταβάλλει τις αρμονίες της μουσικής, σαν τρισδιάστατος πίνακας, που αλλάζει χρώματα ανάλογα με την οπτική γωνία πεδίου. Ο Kappa καταφέρνει να προκαλέσει το ενδιαφέρον μας με το πέρασμα στην αυτοκάθαρση από την απόρροια μνήμης παιδικών οχυρών, που έμειναν στο απυρόβλητο για χρόνια. Αν και ακολουθεί την πεπατημένη του “easy listening”, αναζωογονεί τις μελωδίες του με την έκφραση στην απόδοση της φωνής, αλλά και το στίχο.

Η αύρα του νεοχιπισμού διασκορπίζει τη στάχτη της πάνω στις λέξεις και υπενθυμίζει ότι “all is gone…gone with the summertime…gone with the sun”. Και πώς να το κάνουμε, ο νεοχιπισμός δεν μας κακοπέφτει διόλου. Τουναντίον μάλιστα, μας υπενθυμίζει ότι all we need is some peace and love! Σ’ αυτό το κλίμα μας τοποθετεί εξ αρχής ο Kappa, αν και το προσωπικό μονοπάτι των στίχων είναι φτιαγμένο απ’ τα όνειρα και τα κλειστά μάτια που κρατά για να τα βλέπει.

“Dreams they are made of this, dreaming the sweetest dreams, climbing up to the sky…”.

Το lo-fi attitude που υιοθετεί το “Sack of Dreams” κρατά σε επίπεδο την αξία του, αφού φαίνεται ότι κάπου εδώ υπάρχει ψυχή! Τί άλλο μας μένει λοιπόν, απ’ το να αφεθούμε στη μουσική του Kappa, τα όνειρα και τη φαντασία, μ’ ένα κοκτέιλ Singapore Sling ανά χείρας;

Επίσημη Σελίδα
www.myspace.com/kazualk