Ένα πραγματικά σπάνιο και αξιοθαύμαστο «διαμάντι» ήρθε στην επιφάνεια όταν ανακαλύφθηκε το αρχικό και αδημοσίευτο demo από το «Imagine» του John Lennon.

Η Geffen Records / Universal Music Enterprises γιορτάζει την ένδοξη καριέρα του εμβληματικού John Lennon με την κυκλοφορία ενός εξαπλού box set στις 5 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 78 ετών από τη γέννησή του.

Το συλλεκτικό «Imagine – The Ultimate Collection» περιλαμβάνει 140 τραγούδια που έχουν υποβληθεί σε νέα μίξη και master και είναι εγκεκριμένο από τη Yoko Ono, η οποία επέβλεψε το σύνολο της παραγωγής και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Η συλλογή περιέχει τέσσερα CDs και δύο δίσκους Blu-ray, παρέχοντας μία ποικιλία ακουστικών εμπειριών με ακυκλοφόρητα demos και σπάνιες ηχογραφήσεις.

Το ντοκιμαντέρ «The Evolution» καταγράφει λεπτομερώς τη διαδρομή κάθε τραγουδιού, από το demo μέχρι το master, μέσω των προβών, των ηχογραφήσεων και των συζητήσεων στο στούντιο.

Η πλούσια περιεκτικότητα του υλικού στο «Imagine – The Ultimate Collection» παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καριέρα ενός καλλιτέχνη που δούλευε στο υψηλότερο επίπεδο της δημιουργικότητάς του.John Lennon – Yoko Ono

Καθώς ο ηχολήπτης Rob Stevens έψαχνε τα κουτιά των αυθεντικών tapes από τις ηχογραφήσεις, ανακάλυψε κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο, που είχε περάσει απαρατήρητο όλα αυτά τα χρόνια.

«Στις αρχές του 2016, κατά την περίοδο σύλληψης αυτού του έργου, ήμουν στα αρχεία της “Lenono” μαζί τους ανθρώπους μου και έπεσα πάνω σε μερικά κιβώτια με tapes που είχαν ετικέτες ασαφείς, παραπλανητικές ή έλειπαν εξ ολοκλήρου», λέει ο Stevens.

«Υπήρχε ένα 8-track μίας ίντσας που έγραφε μόνο στην ετικέτα των Ascot Sound Studios το όνομα του John Lennon, την ημερομηνία και τον ηχολήπτη (Phil McDonald), με τη λέξη “DEMO” στο κέντρο», περιγράφει.

Μετά την ψηφιοποίηση της μαγνητικής ταινίας, αποκαλύφθηκε ένα αληθινά σπάνιο «διαμάντι»: Το αδημοσίευτο demo του διαχρονικού «Imagine», που στη συνέχεια ενισχύθηκε από τον ηχολήπτη Paul Hicks.

Το 1971, ο John Lennon και ο Yoko Ono εμπνεύστηκαν και ηχογράφησαν το φημισμένο «Imagine» στην εξοχική κατοικία τους, το «Tittenhurst Park» στο Berkshire της Αγγλίας και στο υπερσύγχρονο στούντιο που είχαν χτίσει εκεί, όπως και στο «Record Plant» στη Νέα Υόρκη.Οι περίφημοι στίχοι του τραγουδιού ήταν εμπνευσμένοι από το βιβλίο του «Grapefruit» (1964) της Yoko Ono, η οποία τον Ιούνιο του 2017 καταχωρήθηκε επίσημα ως συν-δημιουργός του «Imagine».

Το εμπορικότερο τραγούδι από τη σόλο καριέρα του John Lennon γράφτηκε ως μία έκκληση για παγκόσμια ειρήνη. Παραμένει ένα από τα πιο θρυλικά τραγούδια όλων των εποχών και έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία.

[Πηγή]