Σε μια τυχαία βόλτα στο κέντρο των Ιωαννίνων, έτυχε να γνωρίσω τον Τάκη σε ένα από τα παλιότερα δισκάδικα της πόλης. Ο Τάκης είναι ο υπεύθυνος για την μουσική των InnerMakam. Είναι Γιαννιώτες μουσικοί οι οποίοι ίδρυσαν το συγκρότημα το 2000 με διαφορετικό όμως όνομα(TheHolyYearningMournersofLoss) . Το 2005 μετονομάζονται σε InnerMakam και τραγουδιστής τους είναι πλέον ο Ευγένιος Μπουρσανίδης.

Το Internalstrife αποτελείται από οχτώ κομμάτια, είναι δίσκος του 2010 και αξίζει να τον ακούσετε. Μουσικά, κινείται στο χώρο του epicheavy, έχει πολύ καλά φωνητικά, με εξαιρετική προφορά, η παραγωγή του είναι πολύ καλή. Τεχνικά είναι άρτιο και οι οχτώ συνθέσεις χαρακτηρίζονται από δύναμη και περηφάνια.

Ο Τάκης έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στις κιθάρες, στα riff και στα solo. Οι μελωδίες του είναι αξιομνημόνευτες και δεν χορταίνεις να τις ακούς. Το συγκρότημα πλαισιώνεται και από άλλους αντάξιους μουσικούς σε ανάλογο επίπεδο. Τύμπανα που προσδίδουν πολεμική διάθεση, πλήκτρα σκοτεινά που δημιουργούν πολύ ωραία μουσικά πεδία και μπάσο δυνατό. Ο τραγουδιστής είναι εξαιρετικός και δεν υπερβάλλει ούτε μια στιγμή σε αντίθεση με άλλους σε αυτό το είδος που το έχουν χάσει λιγάκι. Ξέρει ακριβώς που πατάει, έχει βρει την χρυσή τομή. Να προσθέσω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο booklet.

Συνοψίζοντας, είναι ένας δίσκος επικού heavy που Ε-Π-Ι-Β-Α-Λ-Λ-Ε-Τ-Α-Ι να τον ακούσετε. Η Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η δουλειά του Τάκη στις κιθάρες θα σας συντροφεύει για πάντα. Και κάτι ακόμα, όλες οι μουσικές τους ιδέες δεν ακούγονται κλισέ, χαζοχαρούμενες και υπερβολικές. Είναι ένα άκουσμα βγαλμένο από την ψυχή, μετρημένο, περήφανο, μαύρο, πολεμικό, μοναδικό, παιγμένο με ατελείωτο πάθος. Όσο η Ελλάδα θα βγάζει τέτοιες μπάντες, υπάρχει ακόμη ελπίδα για αναγνώριση. Χίλια μπράβο στα παιδιά για τα ωραία συναισθήματα που μας χαρίζουν.

Line up:
1. Τάκης «The Riffmaster» (κιθάρες)
2. Ευγένιος Μπουρσανίδης (Φωνή)
3. Γιώργος Φώτος (τύμπανα)
4. Βαγγέλης Κοτρώνης (πλήκτρα)
5. Νικόλαος Βονιφάτιος «TheDragon» Αρμενόπουλος (μπάσο)

Στο συγκρότημα συμμετέχουν ως session μουσικοί οι:
Γιάννης Τσιμπασίδης – (λάφτα)
Βασίλης «TheJester» Παππάς (κιθάρες)

Τρόποι επικοινωνίας:
innermakam@yahoo.gr
Facebook: Inner Makam
www.myspace.com/innermakam

Ηλίας Μπαρλής