ΙΝΚΟι ΙΝΚ από την Αλεξανδρούπολη επιστρέφουν στην δισκογραφία μετά το πρώτο τους άλμπουμ από το 2009 (Diary), προτείνοντας 11 νέες αξιοπρόσεκτες συνθέσεις. Στο σχήμα βρίσκονται οι Χρήστος Τσάνταλης (φωνητικά), Αποστολόπουλος Κώστας (κιθάρες), Τσάνταλης Σταύρος (ντραμς) και Κώστας Κέτσερης (μπάσο), οι οποίοι μας παραδίδουν ένα απίστευτα επιμελημένο άλμπουμ, προορισμένο να λατρευτεί από ακροατές όσο και από ραδιόφωνα, ένα τους δώσουν τον χρόνο που τους αξίζει. Ισορροπώντας επιδέξια ανάμεσα στο post rock και το μέταλ, μπολιασμένοι με ψυχεδελικές επιρροές, φτιάχνουν έναν ηχητικό ογκόλιθο.

Αναλυτικά:

H έναρξη γίνεται με το Desert Son το οποίο σου κόβει την ανάσα με το σκοτεινό του ηχόχρωμα, και τις άψογα σταθμισμένες κιθάρες που σε γεμίζουν δέος, ενώ το Sell me που ακολουθεί δεν χαρίζεται ούτε για ένα λεπτό και με ένα εσωστρεφές γαιτανάκι από λούπες εγχόρδων και ψυχεδελικά μοτίβα στην κιθάρα, πλέκουν έναν σφιχτό ηχητικό κλοιό. Τo Rain, αρκετά πιο επιθετικό και εξωστρεφές, γονατίζει όποια άμυνα υπήρχε μέχρι τώρα, με την φωνή να βγαίνει μπροστά και να φωτίζει μια μεγάλη παλέτα από λυρισμό και δύναμη, με το Persephone αμέσως μετά να σε κερδίζει από την υπέροχη εισαγωγή του με την γκόθικ κιθάρα να συνομιλεί αρμονικά με τα ντραμς μέχρι να ξεκινήσει ένα σπαραχτικό κιθαριστικό τέμπο που στοιχειώνει τα μετόπισθεν του κομματιού. Το Days of storm ύστερα, ρίχνει τις ταχύτητες και αναδεικνύει την μεγάλη φωνητική γκάμα του Χρήστου Τσάνταλη στις χαμηλές πτήσεις, με την φωνή του να δονεί σαν ηχητικό τσουνάμι τα ηχεία και ιδανική συνέχεια με το Violent Dope, με την ηλεκτρονική εισαγωγική λούπα να παραχωρεί σύντομα την θέση της σε ένα αργό όσο και νευρώδες τέμπο , με τις κιθάρες να ξερνάνε ηλεκτρισμό και απόγνωση σε κάθε νότα. Ακολουθεί το Sirens, με την παρουσία του Craig Walker των Archive στα φωνητικά, κίνηση σοφότατη αφού στα unplugged ηχοχρώματα του track, το αλληλογέμισμα των δύο φωνών έμοιαζε πλασμένο ιδανικά και στην συνέχεια το Question, μας επαναφέρει στην ζοφερή ηλεκτρική πραγματικότητα των INK, με ένα κοφτό κιθαριστικό τέμπο ικανό να σου ξεριζώσει το κεφάλι από το κούνημα. Στην ένατη θέση του cd βρίσκουμε το Legend, έναν ακόμα δυναμίτη με υποβλητικότατους κιθαριστικούς αρπισμούς και μια ηχητική κορύφωση που μέσα από έναν μουσικό ανεμοστρόβιλο οδηγεί στην κάθαρση, με το ακουστικό Little sister που ακολουθεί να συγκλονίζει, πάλι μέσα από τον διάλογο του Craig Walker με τον Χρήστο Τσάνταλη και τις κιθάρες να απλώνουν μελαγχολία στον χώρο. Τέλος, το cd κλείνει ιδανικά με το Ophelia, ένα track που επιμελήθηκε και μίξαρε ο Johhny Bacolas (Alice in Chains κλπ), το οποίο με το slow τέμπο του και τα υποβλητικά φωνητικά διδάσκει πως πρέπει να τελειώνει ένα άλμπουμ.

Η δουλειά των INK , παρά τα δεδομένα εμπόδια της επαρχίας, καταπλήσσει με το άψογο επίπεδό της σε όλα τα επίπεδα, σύνθεσης, ηχογράφησης, μίξης, εικαστικών, συμμετοχών κλπ. Το Loom μπορώ να το προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γνωστό μου από το εξωτερικό που αγαπάει τον σκληρό ήχο αφού η τελειομανία του είναι ο σίγουρος πρεσβευτής μας για έξω. Αξίζουν πολλά μπράβο στους INK για την σκληρή δουλειά που έκαναν και εύχομαι ολόψυχα να τους αναγνωριστεί σύντομα.

Δημήτρης Βασιλειάδης

 

Tracklist:

1)    Desert Son
2)    Sell Me
3)    Rain
4)    Persephone
5)    Days of storm
6)    Violent dope
7)    Sirens
8)    Question
9)    Legend
10)    Little Story
11)    Ophelia

https://inkmusic5.bandcamp.com/