Δεν θυμάμαι πως βρέθηκε στο mp3 player μου το συγκεκριμένο EP των Imago Metus…Αλλά δεν έχει και τόσο σημασία αυτό! Οι κύριοι με το περίεργο όνομα μας έρχονται από Λαμία και το εντυπωσιακό τους όνομα είναι λατινογενές και σημαίνει «εικόνα φόβου», αν δεν κάνω λάθος! Το EP κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012 limited σε 50 κόπιες και εξαντλήθηκε και ξανατυπώθηκε από 2 Labels του εξωτερικού σε cd και κασέτα!

Το «Death Is A Part Of Life… Memories Is A Part Of Living» τους περιέχει 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας 11 λεπτών περίπου. Η μπάντα κινείται σε σκοτεινά μονοπάτια αργόσυρτου και μακάβριου depressive black metal, με πραγματικά σάπιες μελωδίες και άπλετη μαυρίλα. Απλές ιδέες, που όμως δημιουργούν την κατάλληλη μουντή ατμόσφαιρα και αν και δεν βρήκα τους στίχους, από τους τίτλους των τραγουδιών εύκολα κατάλαβα την μηδενιστική, πεσιμιστική κατεύθυνση των Imago Metus.

Μ’ αρέσει που δεν χρησιμοποιούν πιανάκια και βιολο-γκάιντες και μ’ αρέσει πολύ ο doom down tempo ήχος τους! Το εξώφυλλο είναι εξαιρετικό και η παραγωγή κινείται σε πολύ καλά επίπεδα!

Τσεκάρετε τους Imago Metus, είναι μια προσπάθεια που αξίζει τη στήριξη σας!

Line Up:
Εικών – Vocals, Guitars, Bass, Lyrics
068 – Drums

Tracklist:
1. Moral Nihilism
2. Rot In Melancholy

Νίκος Λιανίδης