Οι  I-Deal Dreams γεννήθηκαν το 2005 μέσα από την σύμπραξη του Κωνσταντίνου Trub (ντραμς) και του Στέφανου Ζαχαριάδη (ηλεκτρική κιθάρα). Στην πορεία του 2007, ο Θοδωρής “Teddy Scott” (πλήκτρα) και το 2008 ο Janos Strab ( μπάσο ) βρήκαν τις θέσεις τους μέσα στο σχήμα ενώ οι τελευταίες αλλαγές θα έρθουν με την Ιωάννα Μπουτζούκα –Joanne Boutzouka ( φωνητικά ) και τον Μάνο Κυπραίο (ηλεκτρικές κιθάρες) , ο οποίος θα αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα συνιδρυτή του γκρουπ Στέφανο Ζαχαριάδη. Με αυτήν την σύνθεση θα ηχογραφήσουν μέσα στο 2012 το πρώτο τους άλμπουμ από 5 τραγούδια και 6 remixes, το οποίο δίνουν δωρεάν για κατέβασμα μέσα από την όμορφη και πρακτική ιστοσελίδα που έχουν φτιάξει, δείγμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν την δημιουργία τους.

Στο μουσικό κομμάτι τώρα, το άλμπουμ ξεκινάει με το Guilty as charged, με εντυπωσιακές και καθαρές κιθάρες και την κρυστάλλινη φωνή της Joanne να ξαφνιάζει ευχάριστα, με μια μικρή μόνο ένσταση όσον αφορά την ηχογράφηση, αφού όλα τα όργανα και η φωνή φαίνεται να έχουν κάποιο ανεξήγητο βάθος. Ακολουθεί το Everytime, με μια ευχάριστη και groovy μελωδία το οποίο πάλι αδικείται από την ηχογράφηση , αφού τώρα τα φωνητικά βρίσκονται πολύ μπροστά από τα υπόλοιπα όργανα, φέρνοντας στο νου ηχογραφήσεις του ’80 ενώ το Alone , μια δυναμική κιθαριστική μπαλάντα με πιανιστική εισαγωγή, ξεχωρίζει από το indie ηχόχρωμα που της δίνουν οι πολύ καλές κιθάρες. Το Discard me εισάγεται με ένα σκληρό –σχεδόν μεταλλικό –ριφ, οδηγώντας το κομμάτι σε μια κοφτή ηλεκτρική καταιγίδα με το πιάνο να βρίσκει χώρο ανάμεσα στα νευρώδη φωνητικά και την εναλλαγή του ρυθμού, ενώ το 3 years ago, με την ηλεκτρακουστική εισαγωγή και το λαχανιασμένο τέμπο, έχει εμφανή τα σημάδια ενός «μπουκώματος» που αδικούν την δουλειά που έχει γίνει, αφού θαμπώνει τις χρωματικές των οργάνων. Έκτο κομμάτι στο cd βρίσκουμε το Everytime, αυτήν την φορά σε remix από την Ιαπωνία και τον Volzoycirkus σε σκληρά industrial περάσματα που θα μπορούσε να παιχτεί σε πολλά καλοκαιρινά club,ενώ ακολουθεί το remix του Discard me από τον Αυστραλό Dan Jupiter σε πιο hard-electro μορφή , δίνοντας του με τα πλήκτρα μια απόκοσμη ανατολίτικη ομορφιά και σε συνάρτηση με το παιχνίδισμα του θρυλικού “Popcorn”. Το Discard me το συναντάμε κατόπιν σε δύο ακόμα remixes, μια από τους επίσης Ιάπωνες Break Beat Rockers σε μια αφιονισμένη proto – techno εκτέλεση ενώ η τελευταία version του τραγουδιού έρχεται από των αγνώστων λοιπών στοιχείων Kaptain K , ρέποντας προς ένα καθαρόαιμο uplifting dance tempo remix , που επίσης θα μπορούσε να λατρευτεί από τους dj’s και τα clubs. Προτελευταίο κομμάτι στο cd είναι το remix του 3 years ago, πειραγμένο από τον Ιταλό Marco Crastia σε πιο break beat μονοπάτια και σε επική διάρκεια (σχεδόν 6 λεπτά) ενώ το cd κλείνει με την διασκευή του Alone από τον αμερικάνο dj JB Thomas, κινούμενο κυρίως σε deep electro ηχοχρώματα.

Συνολικά έχουμε να κάνουμε με μια καλή πρώτη κατάθεση, αφού το συγκρότημα δείχνει να διαθέτει τον απαιτούμενο επαγγελματισμό για να συνεχίσει, διαθέτει καλούς μουσικούς και φωνές , καλές ιδέες και φρέσκα tips ( πανέξυπνη κίνηση το remix των τραγουδιών τους) ώστε η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να μην αφήσουν λεπτομέρειες όπως την μέτρια ηχογράφηση να τους τραβήξει πίσω, κάνοντας το καλύτερο δυνατόν για να περιμένουμε την επόμενη αψεγάδιαστη δουλειά τους με αγωνία.

Tracklist:
1)Guilty as charged
2)Everytime
3)Alone
4)Discard me
5)3 years ago
6)Everytime-Volzoycirkus Remix
7)Discard me-Dan Jupiter Remix
8)Discard me-Break Beat Rockers Remix
9)Discard me-Kaptain K Remix
10) 3 years ago-Marco Crastia Remix
11)Alone-JB Thomas Remix

www.i-dealdreams.com

Βασιλειάδης Δημήτρης