Είναι ορισμένες μπάντες / μουσικοί που δεν πα’ να τους κοτσάρεις διπλά τους όλες τις ταμπέλες που έχουν επινοηθεί κατά καιρούς από ανθρώπους που έχουν ως στόχο την όσο γίνεται κατά προσέγγιση / περιγραφή του ήχου τους, δεν θα πετύχεις απολύτως τίποτα. Δεν θα έχεις δώσει στο ελάχιστο να καταλάβει ο ανυποψίαστος ακροατής τι «παίζει». Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια μπάντα.

Είναι ξεκάθαρο να συμπεράνει κανείς, ότι οι Ι Bow Candles έχουν στο μυαλό τους την δημιουργία μουσικής που δεν στοχεύει στους «πολλούς», σε playlist ραδιοφωνικών σταθμών, σε μουσική για πάρτι. Αντιθέτως, στοχεύουν σε ένα κοινό που αναζητά το διαφορετικό, του αρέσει το ιδιόρρυθμο, το ιδιότροπο, το δύσκολο στην χώνεψη άκουσμα.

Καταφέρνουν να παντρέψουν και να γεφυρώσουν μουσικές που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους, με τρόπο μοναδικό και προσωπικό!!! Έχει γίνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά σε αυτό τον τομέα αλλά και στην παραγωγή και όσοι αρέσκεστε σε τέτοια ακούσματα, απλά μην κάνετε το λάθος και τους προσπεράσετε.

Εγώ πραγματικά έχω πάθει την πλάκα μου με την πάρτη τους και σε κάθε νέα ακρόαση μεγαλώνει όλο και περισσότερο αυτό το δέος για αυτή την παρέα, που αν έχει λίγη τύχη και υπάρχει δικαιοσύνη και συνεχίσει να συνθέτει με τέτοια έμπνευση, μπορεί να ηγηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο!!! Δεν υπερβάλω, απλά ακούστε!!

Η μουσική τους, όπως προανέφερα, δεν είναι κάτι το συγκεκριμένο. Διέπεται από θεατρικότητα, στην ατμόσφαιρα υπάρχει διάχυτη η μεσαιωνική αγγλική κουλτούρα, οι κιθάρες είναι παιγμένες με πολύ δυνατό τρόπο και πραγματικά παίζουν «παπάδες». Το ίδιο και τα πλήκτρα που σε συνδυασμό με τις κιθάρες, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που δεν έχετε ξανακούσει. Επειδή δεν μου αρέσει όμως να είμαι άδικος, πρέπει να αναφερθώ και στο μπάσο και στα τύμπανα που κρατούν αυτό το μουσικό όργιο σε συνεχόμενη στύση!!! Πραγματικά τα παιδιά έχουν καταφέρει και έχουν δημιουργήσει μουσική διαχρονική που θα μας κρατά συντροφιά για πάντα και θα ακούγεται για πάντα!! Κατά την άποψή μου βέβαια που ελπίζω να σας βρει και εσάς σύμφωνους.

Συνοψίζοντας, έχω να πω ότι έχουμε να κάνουμε με άκουσμα που απαιτεί να του αφιερώσεις χρόνο για να μπορείς να απολαύσεις και να καταλάβεις την αξία του και πως οι λάτρεις της δυνατής και προοδευτικής μουσικής πρέπει να ακούσετε αυτό το μουσικό αριστούργημα!! Οπωσδήποτε!!!!

Δεν θα αναλωθώ άλλο για να περιγράψω την μουσική τους περεταίρω, γιατί θα καταντήσω κουραστικός. Σας τους παραδίδω προς απόλαυση των ώτων σας!!

Οι I Bow Candles αποτελούνται από τους SinniK Al (Songwriter/lyricist and guitar), Gareth Llewelyn (Vocals) και τον Andy Rozz (Drums).

 Tracklist:
01.    Bloody merry go round
02.    Debristrip
03.    Thawing zero
04.    Locus divide
05.    The light is baying
06.    (St)ill recurrent
07.    Escaping her cocaine capsule

Τρόποι επικοινωνίας:
Facebook: http://www.facebook.com/pages/I-Bow-Candles/122969731144797
Site: http://ibowcandles.com

Ηλίας Μπαρλής