Οι ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΚΑΠΝΟΥ ξεκίνησαν σαν HOMO SAPIENS στις αρχές της 10ετίας του ’90.

Αθηναϊκό group που εδρεύει στο Πολύγωνο. Το σχήμα αυτό βρίσκεται μαζί από το 1992.

Με το όνομα “Homo Sapiens” έχουν κυκλοφορήσει από την Wipe Out ένα 7” single με τρία κομμάτια, τα “Εικόνες Από Κόσμο Θαυμαστό”, “Ταχύς Κυνηγός”, “Ραντεβού” και ένα cd με τίτλο “Όνειρα  και Εφιάλτες”.

‘Ένα τραγούδι, το “Κόκκινο” υπάρχει στη συλλογή “Rock’n Roll Βοήθειες Νο.2” και πολλά αλλά συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές των περιοδικών “Ποπ & Ροκ”, “Audio” κ.α.

Το 1998 αλλάζουν όνομα σε  “Σταγόνες Καπνού” και ηχογραφούν με τα ίδια πάντα 4 σταθερά μέλη τον τελευταίο μέχρι σήμερα δίσκο τους “Είδα” που περιλαμβάνει δέκα τραγούδια, όπου την παραγωγή έκανε μαζί με το group ο Κώστας Παρίσης, κιθαρίστας των “Υπόγειων Ρευμάτων”.

Το 4μελές αυτό Αθηναϊκό σχήμα έκανε πολλές συναυλίες κυρίως σε μικρούς ζεστούς χώρους, αλλά και σε μεγάλα φεστιβάλ  και ανοιχτά θέατρα σε όλη την Αττική.  Ο ήχος τους ήταν στην αρχή αρκετά σκληρός με επιρροές από το ’70ς Rock και funk ενώ στην πορεία ωρίμασαν και πρόσθεσαν πολλά νέα σύγχρονα στοιχεία.

Δισκογραφία:

  • 7″ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ (1995)
  • LP ΣΥΛΛΟΓΗ – Rock ‘N’ Roll Βοήθειες Νο 2 (1995)
  • CD ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ (1997)
  • CD ΣΥΛΛΟΓΗ – UNDERGROUND 98 (1998)
  • CD ΣΥΛΛΟΓΗ – UNDERGROUND 97 (1997)
  • CD ΕΙΔΑ (1999)

Αυτά ήταν λίγα λόγια για την ιστορία, το group αυτό είχε την τύχη των περισσοτέρων Ελληνόφωνων group της 10ετίας του 90’. Ο Ανεξάρτητος Rock ήχος και ο πικρός κοινωνικός στοίχος δεν ταίριαζε με την  Glamoυριά και  τα Fashionidol του MAD και του σκυλάδικου, και στα τέλη του 2000 ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του…!

Σήμερα   12 χρόνια μετά, η μουσική των Homo Sapiens /Σταγόνες Καπνού ακούγεται ποιο επίκαιρη από ποτέ. Τα ίδια τραγούδια  “Εικόνες Από Κόσμο Θαυμαστό”, “Τίποτα”, “Είδα”, “Δανεική Συντροφιά”, ” Η Βιτρίνα της αγάπης”, “Αδηφάγος Ουρανός” και πολλά άλλα, ακούγονται σαν να γράφτηκαν μετά από κάθε μεγάλο και άσχημο γεγονός των τελευταίων ημερών. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ενώ το συγκρότημα δεν έκανε ποτέ βιντεοκλίπ το YouTube είναι πλημμυρισμένο από βιντεάκια που νέα παιδιά αφιέρωσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και τα ανέβασαν.

Αυτός είναι και ο λόγος  που τα ίδια άτομα :

Μπάμπης Χινκιάμης – φωνή

Μανώλης Τσάφος – κιθάρα

Μιχάλης Γεωργουδάκης – μπάσο

Μιχάλης Τσάφος – τύμπανα

«Αποφασίσαμε να αφήσουμε για λίγο τις πολλές υποχρεώσεις μας και να βρεθούμε και πάλι στην σκηνή σε ένα Reunion που από τα μηνύματα που λαμβάνουμε στο Facebook περιμένουν αρκετοί …»    

www.facebook.com/pages/HOMO-SAPIENS/51295193956

Contact: Babis Hinkiamis 6944898905