Οι Hands As Wings είναι ένα Epic/Folk Metal σχήμα που μας έρχεται από την Αθήνα. Για την ώρα, αποτελούνται από δύο μέλη, τον U. Demens που έχει αναλάβει το μπάσο και τα φωνητικά και τη Meesigma που είναι υπεύθυνη για τα τύμπανα και τις κιθάρες. Στο βιογραφικό που μας έστειλαν, αναφέρουν ότι ξεκίνησαν να παίζουν μαζί το 2015 με στόχο, όπως τονίζουν να κατορθώσουν μια σύζευξη του Heavy Metal με τους ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους.

Το “Man Must Fall”, το οποίο είναι η πρώτη τους, καταγεγραμμένη δουλειά, οφείλω να παραδεχτώ ότι με εντυπωσίασε. Ότι μάλλον με κέρδισε, παρόλο που δεν είμαι σταθερός φίλος της Metal σκηνής, με όλα τα παρακλάδια της.

Φέρνοντας στο νου κάπως, τους παλιούς και ξακουστούς Skyclad, τα παιδιά δείχνουν, ότι αγαπούν αυτό που κάνουν και ότι έχουν μελετήσει σε βαθμό εξάντλησης! Παρ’ότι στόχος τους είναι να αποκτήσει το σχήμα περισσότερα μέλη, για την πρόσθετη ανάγκη των ζωντανών εμφανίσεων, η ενασχόληση με τα επιπλέον όργανα, μόνο επιδερμική και στοιχειώδης δεν είναι. Κι ας γίνεται εξ ανάγκης.

Επιπλέον, οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών τους είναι προσεγμένες. Πλούσιες και συνάμα ουσιαστικές και μετρημένες. Τα φωνητικά, από την άλλη, διατηρούν τον απαιτούμενο, για το είδος, επικό χαρακτήρα.

Πριν κλείσω, να μου επιτρέψουν τα παιδιά να τα προτρέψω να αναζητήσουν δύο δισκογραφικές δουλειές που, νομίζω ότι θα τα βοηθήσουν να εμβαθύνουν στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, σε βάθος αιώνων: τα «Ελληνικά Μεσαιωνικά Τραγούδια» του Χριστόδουλου Χάλαρη και τις «Βυζαντινές Μπαλάντες» του Νίκου Γράψα.

Τέλος, να ευχηθώ στους δύο, για την ώρα, Hands As Wings, να πολλαπλασιαστούν, να δώσουν πολλά live και να συνεχίσουν να παίζουν και να γράφουν.

Κωστας Μαζιώτης

Links:

https://www.facebook.com/HandsAsWings/
https://handsaswings.bandcamp.com/

 

O Κώστας Μαζιώτης ζει στην Πρέβεζα. Όλη μέρα ασχολείται με την αγαπημένη του μουσική. Καμιά φορά γράφει και κάνα τραγούδι. Τέλος, προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ Πλάτωνος, Επίκουρου και Επίκτητου.