Δύο μέρες πριν το τέλος του έτους και κατηφορίζω προς το Αν με αγωνία και  με περιέργεια  να ακούσω ζωντανά το καινούργιο συγκρότημα τον εναπομεινάντων κρίνων, τους Goodbye blue sky. Η αγωνία μεγάλη… έχουν περάσει 2 χρόνια σχεδόν από την διάλυση τον Διάφανων Κρίνων και έχουν λείψει οι συναυλίες που εκαναν συνήθως παραμονές τον γιορτών.

Η συναυλία ξεκίνησε στης 11 σχεδόν. Το Αν γεμάτο με κόσμο (και αυτό ήταν, ένα στοίχημα με τον εαυτό μου ) και ξεκινάει το ταξίδι. Οι goodbye blue sky μας παρουσίασαν τα καινούργια τους κομμάτια από την επερχόμενη δουλεία τους  με τίτλο “The darker the night,the brighter the stars”, μελωδίες καινούργιες που έχουν  ένα άρωμα από τα παλιά χωρίς όμως να δεσμεύονται με το παρελθόν. Υπήρξαν πολλές οι στιγμές που θα ήθελα λίγο ποιο πολύ ένταση αλλά αυτό είναι μόνο υποκειμενικό και στο ότι εγώ ήμουν δεμένος  με το παρελθόν μου.

Οι goodbye blue sky κατάφεραν και να “πετάξουν” to  φορτίο του παρελθόντος από πάνω τους και να βρούν την δημιουργικότητα σε μια κατάσταση και σε μια εποχή που θερίζει όνειρα . Το κάθε κομμάτι ήταν και ένα ταξίδι, καλοδουλεμένα φλερτάροντας με το ονειρικό , τους αποχωρισμούς , την ανάμνηση και  η νέα αρχή. Κατάφεραν να στρέψουν την προσοχή από την απουσία φωνητικών και στοίχων και αυτό το “μειονέκτημα” να το μετατρέψουν σε ένα ακόμα συν.
Χωρίς encore και με ένα «Θα τα ξαναπούμε» έκλεισε και  η συναυλία χωρίς να έχω καταλάβει πότε πέρασε η ώρα .
Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξορκίσεις μια χρονιά λάσπης που φεύγει και να εξοπλιστείς για τα επόμενα.

Κείμενο & φωτογραφίες: Αντρέας Λυκάκης

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας στο Facebook