Δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2008 από τους Θανάση Τσαγρή (μπάσο), Αλέξη Στρατίκη (Φωνή – κιθάρα), Γιώργο Μπαμπασανίδη, Έλενα Ιωάννου (τύμπανα). Στα μέσα του 2010, παράλληλα με τα live, μπαίνουν στο studio και ξεκινούν την πρώτη τους παραγωγή. Το φθινόπωρο του 2011 είχαν έτοιμα 12 τραγούδια.

Πάντα αναρωτιόμουν σχετικά με το εύρος  της ελληνικής Funk rock σκηνής όσο και την ποιότητα της, ομολογώ όμως, ότι μόλις έπεσε στα χέρια μου η πρώτη κυκλοφορία των Genitals  πριν από λίγες μέρες  λύθηκαν πολλές από τις απορίες μου. Αρχικά επεξεργάστηκα το front cover το οποίο είναι σχετικά απλό με το όνομα τους γραμμένο σε μορφή tag από graffiti. Μέσα στην απλότητα του, το σκιτσάρισμα του (I ) κάνει τη χαρούμενη διαφορά μιας και πρόκειται για ένα σπερματοζωάριο με τεράστια ακουστικά στο κεφάλι. Πςςςςςςςςς πρώτο μπράβο στα παιδιά που δεν ξεχνούν  την ερωτιάρα πλευρά της τέχνης.

Στο ψητό τώρα..

Πρώτο στη σειρά συναντάμε  το κομμάτι monkey on my back, ακατέργαστα punk-funk σημεία και μια σωληνοειδής παραμόρφωση στη φωνή που μαυ φέρνει στο νου τους παλιούς red hot chilι peppers (τους πολύ παλιούς διευκρινίζω) και κάτι από πιο ελαφριούς  Primus της εποχής του “Sailing the Seas of Cheese”.

“come on” και “sweet 16” στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Σαφώς πιο εύθυμη και πιο ανεβασμένη είναι η διάθεση των παιδιών σε αυτά τα δύο κομμάτια με ένα πιο ξεκαθαρισμένο funk tempo. Ειλικρινά εάν δεν ήξερα ότι πρόκειται για καινούργια μπάντα θα ορκιζόμουν ότι αυτά τα δύο κομμάτια υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν οι μελωδίες τους να τριγύριζαν στο μυαλό μου πριν καν τις ακούσω. Αυτό κατά τη γνώμη μου κάνει ένα τραγούδι “hit”. Θα ήθελα να το παραφράσω όμως λίγο, είναι τόσο ωραία κομμάτια που γίνονται αυτόματα “heat” και οδεύουν προς την κορυφή χωρίς δεύτερη σκέψη.

“what’s your name?” στην συνέχεια,  με την  ίδια ανεβασμένη (εδώ σχεδόν νευρική) διάθεση.

“red boots” και δίνουν την σκυτάλη σε groovy ska μελωδίες παιγμένες με ένα πιο vintage κιθαριστικό ήχο που θυμίζει αγγλικό ska στα τέλη του ‘70.

Με κείνα και με τ’ άλλα φτάνουμε κάπου στη μέση της δουλειάς και το “deeper” μας καλωσορίζει με ένα νέο πιο χαλαρό ύφος στριγγλίζουσας μπαλάντας στο δεύτερο μισό του δίσκου και μας παροτρύνει να πάμε πιο βαθιά ……I wanna go deeper…lalala

Δεν θα του κάνουμε την χάρη όμως μιας και το country punky έχει βαλθεί να μην μας αφήσει σε ησυχία. Πραγματικά εάν είχα λίγο παραπάνω χώρο στα 22 τετραγωνικά της γκαρσονιέρας μου θα χόρευα!! Άθλημα που το αποφεύγω ακόμα και όταν είμαι μόνος μου.

“dirty big town” ένα κομμάτι σίγουρα για την Αθήνα, μπερδεμένες μελωδίες και αντιθέσεις που όμως στο τέλος συνθέτουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Όπως γίνεται και με κάθε όμορφη μεγαλούπολη άλλωστε ,όσα παράπονα κι εάν έχουμε από αυτήν δε βγαίνει ποτέ από την καρδιά μας.

“κι άλλο κι άλλο” μας φωνάζει  το βρώμικο distortion της κιθάρας και η  δυνατή φωνή του  Αλέξη και μας κάνει ξεχνάμε τα περασμένα μυστικά και να δώσουμε βάση στο τώρα.

Και ναι η τελική τριάδα είναι γεγονός. Το ξέρω ότι μπορεί να το παρατράβηξα αλλά αφού τα παιδιά έχουν να πουν πολλά με την μουσική τους, ακόμα περισσότερα έχω να πω και εγώ που θέλω να σας ενημερώσω.

“sing your prayer”  και τα slappin στο μπάσο του Θανάση δίνουν και παίρνουν όπως και τα γρήγορα brakes και η ταμπουριές της πολύ ταλαντούχας Έλενας, που  σε αυτό το album ανέβασε κατά πολύ τον πήχη του γυναικείου funk drumming εάν υπάρχει στη Eλλάδα.

“free me” και το πρώτο κομμάτι με ελληνικό στίχο εάν και στην τελευταία θέση“ greco amigo”  που μας λέει ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά της ζωής η χαρούμενη χωρίς έγνοιες.

Γενικό συμμάζεμα : εξετρελάθην με αυτή την κυκλοφορία, έχει αέρα εξωτερικού όσων αφορά στις μελωδίες και τον επαγγελματισμό στην απόδοση των κομματιών φωνητικά, παικτικά και στιχουργικά. Είναι ‘’φρέσκια’’ και διαφορετική μιας και δεν υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ελλάδα.

Η παραγωγή ‘’γυαλίζει’’ σαν τζάμι! Τόσο καθαρή που μπορείς να δεις μέσα από το τζάμι του απέναντι σπιτιού την πονηρή χήρα που γδύνεται ενώ έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα και έχει τρία στρώματα ομίχλης. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στα δικά σας αυτιά

Άντε ρε χειροκροτήστε τους τι περιμένετε;

TRACKLIST:
1. monkey on my back
2. come on
3. sweet 16
4. what’s your name
5. red boots
6. deeper
7. country punky
8. dirty big town
9. more n more
10. sing your prayer
11. free me
12. greco amigo

Οι  Genitals είναι :
Αλέξης Στρατίκης: Κιθάρα-Φωνή
Θανάσης Τσαγρής:Mπάσο
Έλενα Ιωάννου: Τύμπανα
Γιώργος Μπαμπασανίδης: Κιθάρα

Website: http://www.facebook.com/pages/GENITALS/163598053298

Αλέξανδρος Καγκαράς