Μετά από καιρό σιωπής, παγώματος και ανακατατάξεων οι Furor επιστρέφουν με το «Small Talk Delirium» EP.

Ας τα πάρουμε όμως καλύτερα ένα ένα τα πράγματα… Καταρχήν να πούμε ότι όποιος ασχολείται με την ελληνική σκηνή, σίγουρα θα έχει ακούσει το όνομα Furor. Από το 2001 οι Αθηναίοι έχουν δώσει πολλά lives και έχουν κυκλοφορήσει το «Even God Can’t Judge Us», το promo «The God You Need» και το “Those Chords Made Chaos». Το τελευταίο, κυκλοφόρησε το 2007, οπότε το διάστημα του με το EP είναι αρκετά μεγάλο. Επιπλέον υπήρξαν και αποχωρήσεις/προσθήκες μελών, οπότε δεν ήξερα ακριβώς τι να περιμένω όταν έβαλα το Small Talk Delirium να παίζει.

Τα τρία tracks του EP όμως, ήταν αρκετά για να με πείσουν. Φυσικά δεν περίμενα μέτρια κυκλοφορία από αυτή τη μπάντα, γιατί ότι έχει κυκλοφορήσει είναι εξαιρετικό, με αποκορύφωμα βέβαια το «Those Chords…».

Το «Disturbing The Peace» είναι το πρώτο τραγούδι, το οποίο συνθετικά είναι μία συνέχεια της ατμόσφαιρας του «Those Chords…». Αρκετά δυνατό και groovy, ισορροπεί ανάμεσα σε metal και hardcore, πάντα όμως με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της μπάντας.

Στη συνέχεια το «StinkHole Loaded» το οποίο είναι το hit του EP. Είναι ένα περίεργο κομμάτι, γιατί ξεφεύγει λίγο από τον χαρακτήρα της μπάντας. Πιο rock, πιο πειραματικό, πολύ πιασάρικο (με την καλή έννοια). Στο συγκεκριμένο τραγούδι MVP είναι ο τραγουδιστής: εξαιρετικά φωνητικά, καθαρά και πιο aggressive και καταπληκτική προφορά (ομολογουμένως σπάνιο πράγμα εδώ που τα λέμε).

Τελευταίο το «Protect The Rejects», ένα groovy κομμάτι στο γνώριμο ύφος της μπάντας με έντονο όμως rock χαρακτήρα και εξαιρετικό drumming.

Το πακέτο συνοδεύεται από ένα όμορφο layout, στίχους που απαιτούν προσοχή και μια παραγωγή ότι πρέπει.
Η κυκλοφορία αυτή είναι μια απόδειξη της εξέλιξης της μπάντας. Πιο rock χαρακτήρας με απλούστερες δομές, αλλά πραγματικά ένα υλικό που αξίζει και ξεχώρισε, τουλάχιστον για τα αυτιά μου. Άμα ψάχνετε κάτι εναλλακτικό metal/hardcore που δεν κουράζει και έχει ουσία, ακούστε το.

Line Up:
Vagelis Kolios – Vocals
George Thomas – Guitars
Jim Bouziotis – Bass
Nikonas Tzifas – Drums

Tracklist:
1.    Disturbing The Peace
2.    StinkHole Loaded
3.    Protect The Rejects

Νίκος Λιανίδης