Little info: Το συγκρότημα “Fundracar” είναι μια 8-μελής πολυπολιτισμική reggae κολεκτίβα σε πλήρη αρμονία μουσικών αντιλήψεων, με έμφαση στην dub rock και ganja funky αισθητική. Δημιουργήθηκαν το 2007 στην Αθηνά και ήδη έχουν παίξει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς reggae σκηνής όπως οι Groundation, Alpha Blondy, Capleton, Gentleman, Dub Incorporation.Έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο single (Andromeda- 2008, Kali Kali- 2010), ενώ το πολυ-αναμενόμενο album τους mε τίτλο “Πλακώσου” κυκλοφόρήσε το καλοκαίρι του 2011 από τη Renegade Records.

Η φετινή καλοκαιρινή διάθεση μας όχι μόνο κατέφερε να σωθεί αλλά συνεχίζεται ακόμα και τώρα στα μέσα του φθινοπώρου. Σε αυτό έβαλαν τη χερούκλα τους οι αγαπημένοι Fundracar με την πρώτη φρέσκια ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους το “Πλακώσου”. Τα κοπέλια “το ΄χουν” και αυτό έχει φανεί εδώ και καιρό, από τα δυο προηγούμενα singles που έχουν κυκλοφορήσει αλλά και από την Live πορεία τους μιας και έχουν supportαρει μεγάλες μπάντες του είδους.

”ΠΛΑΚΩΘΗΚΑ” λοιπόν και εγώ να το ακούσω!

Απ΄έξω : Εξωφυλλάρα δια χειρός της γνωστής tattoo artist VASSOTATS LOWBROW με μια νεκροκεφαλή να ποζάρει πάνω σε βιβλία και γραμμόφωνολούλουδα σε vintage-old school style!

Aπό μέσα: Aπό τa ηχεία του  cd-player  ξεκινάει το “χαμηλώνει ο φωτισμός” το οποίο με προϊδεάζει για ένα μαγικό ταξιδάκι 13ων  κομματιών. Ένα ταξίδι που τα  συστατικά του βασίζονται σε μια μίξη reggae,dub,roots,funky,soul,ska ρυθμούς. Μπορεί να ακούγονται πολλά τα αναμεμειγμένα υλίκά, όμως συνδυάζονται αρμονικά και συντροφεύουν από λίγο έως πολύ όλα τα κομμάτια. Στην 4η θέση συναντάμε το «πολλές φορές» ένα πολύ δυναμικό κομμάτι, που αναφέρεται σε γνώριμες φάσεις που όλοι κάποια στιγμή έχουμε βιώσει! Tην 5η και 6η θέση καταλαμβάνουν γνώριμα κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει και παλιότερα σε μορφή single, το Andromeda και το Kali kali και παραμένουν τα hits του δίσκου! Αισίως μπαίνουμε και στο 8ο «Αmanitas“, το οποίο είναι μάλλον  το αγαπημένο μου! Διαφορετικό, κινούμενο σε πιο ανατολίτικες κλίμακες συνοδευόμενες από έναν μακρόσυρτο αμανέ, κάνοντας την έκπληξη κάπου στο πρώτο τέταρτο με ένα χοντρό skacore «χώσιμο» ,θυμίζοντας πολύ voodoo glow skulls. Στη συνέχεια έρχεται το «party» κομμάτι όνομα και πράμα!!!

Ε Ε  Ε ΕΡΧΕΤΑΙ : «Το ξέρω θέλεις και εσύ» λέγεται και πραγματικά ξεσηκώνει….Mία θέση πριν το τέλος και το κομμάτι με το αγαπημένο μου θέμα «Μπάτσοι και ναρκωτικά»  πέντε λεπτά μουσικής ντυμένα με έναν ενοχλητικό ρεαλισμό, και πραγματικά σκηνικά! Φτάσαμε και στο τέλος -όχι που δεν θα φτάναμε θα μου πείτε- και στην προκειμένη κυκλοφορία το τέλος είναι καλύτερο από την αρχή ! Το «άνθρωπε» επισφραγίζει ένα αξιόλογο τέλος σε αυτό το ταξίδι θυμίζοντας με τη μελωδία του μία reggae έκδοση, τραγουδιών της vintage εποχής του Ελληνικού νέου κύματος!

ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ : Δεν έμειναν και πολλά πράγματα να πω ακόμα μιας και τα παιδία είναι οφθαλμοφανές και από τα προαναφερθέντα ,ότι το ‘χουν! Είναι διαφορετικοί, δυναμικοί βγάζοντας μέσα από την κυκλοφορία τους ,μια ζωντανή μάζα μουσικών που κάνουν το κέφι τους,ανεβάζοντας  ταυτόχρονα πολύ ψηλά τον μουσικό και στιλιστικό πήχη στο είδος τους!

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:  TZAMI!!!!!!!!! Πραγματικά υποκλίνομαι! Έχω πάρα πολύ  καιρό να ακούσω τόσο καλό αποτέλεσμα σε μίξη και παράγωγη. Σε αυτό εκτός από τα παιδιά έχει συμβάλλει και ο BILLY WIDZ της renegade records.

Με μια φράση: Nαι υπάρχουν και άλλες μπάντες σε αυτή τη χώρα εκτός από τους «πίνω μπάφους και παίζω pro“!

Οι  FUNDRACAR είναι :
MAZZ – Lead Vocals & Guitars
ANARDO – Saxophone & Vocals
LOUIE – Bass & Vocals
TITO – Vocals & Percussion
HARVEST – Keyboards & FX
DEMIAN – Drums & Percussion
TZIVI – Sampling & Bubbles
MONKEYMAN – Dubbing & Vocals

Free downloading :  http://www.megaupload.com/?d=K4SM4BY2

Κείμενο:
Αλέξανδρος Καγκαράς