Κάτι γίνεται εκεί στην Πάτρα, πολύ metalcore μου έρχεται τώρα τελευταία από κει! Μάλλον γίνεται μια προσπάθεια να αναπληρωθεί το κενό που άφησαν πίσω τους οι Revolting Breed…

Πάντως, οι From Zero To Hero φαίνεται να κατέχουν το metalcore σε όλες τις εκδοχές του: από τα καραμελωμένα μελωδικά μέρη τύπου Killswitch Engage σε τυπικά μελωδικά riff για το ιδίωμα, μέχρι blastίδια και βαρβάτα beatdown μέρη, καθώς και μια μικρή ηλεκτρονική έκπληξη στο “The Truth Decline”, όλα χωράνε εδώ! Το γλυκό δένει ωραία, αν και παραείναι γλυκό για τα γούστα μου. Ναι, στα μελωδικά ρεφρέν αναφέρομαι. Γούστα είναι αυτά βέβαια… Πάντως, η ροή από καφρίλες σε μελωδικά περάσματα είναι πολύ καλή, δεν το κάνουν ξεκάρφωτα, κι αυτό βοηθάει στο να πατήσεις το repeat όταν τελειώσει το CD…. τo οποίο ΔΕΝ τελειώνει στο 3:20 του “Save your prayer”, αλλά αφήνει λίγα δευτερόλεπτα για μια σχεδόν grind έκπληξη! Όλο εκπλήξεις αυτοί οι Πατρινοί και μάλιστα πολύ πετυχημένες!

Στα τεχνικά μέρη τώρα, καλός ήχος, σφιχτό παίξιμο,ογκώδης παραγωγή… Ώπα,ογκώδης; Και το μπάσο πού χάθηκε; Μόλις στο τελευταίο κομμάτι ξεχώρισα μπάσο… Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκα 2-3 ακροάσεις για να διαπιστώσω αυτή την έλλειψη. Γενικά,ο ήχος είναι παραπάνω από ικανοποιητικός, καμία χροιά δεν ακούγεται περίεργα,τα καθαρά φωνητικά και οι αρμονίες είναι πολύ καλά και οι μελωδίες τους πολύ έξυπνες.

Σε γενικές γραμμές,βγαίνει ένα πολύ ζεστό και ζωντανό feeling και η πρώτη δουλειά των From Zero To Hero αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Ίσως το μόνο παράπονο να είναι η σύντομη διάρκεια,καθώς μιλάμε για 4 μόλις κομμάτια (ή 5,αν υπολογίσεις το κλείσιμο του τελευταίου κομματιού για bonus track),οπότε σε αυτή την περίπτωση έχουμε να περιμένουμε ένα εξίσου καλό full length.

Line-Up:
Leonidas – φωνή
Nikos – κιθάρα,φωνητικά
Dionisis – μπάσσο
Bill – κιθάρα
Ilias – τύμπανα

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Σταύρου