Το “Hopscotch”(κουτσό), σηματοδοτεί την πρώτη full length δισκογραφική δουλειά των Αθηναίων Fingers Crossed. Η δε κίνησή τους να το διαθέσουν προς δωρεάν download μέσω του site τους, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Με τον τρόπο αυτό και παρ’ ότι είχαν προτάσεις από δισκογραφικές εταιρείες, δηλώνουν την δυναμική στάση τους απέναντι στο σύστημα που επικρατεί.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 δουλεμένα από κάθε άποψη, -παραγωγής, σύνθεσης, στίχων, φωνητικών, artwork- κομμάτια. Το εναρκτήριο  “L.A.” έχει αναφορές στην σύγχρονη αμερικάνικη σκηνή και το φάντασμα των  Modest Mouse που πλανάται από πάνω του καθόλη τη διάρκειά του και τις εκπληκτικές groovy μπασογραμμές. Επόμενος σταθμός η νέα δεκαετία που έχει ήδη μπει, ακούει στο όνομα “Welcome to the 00s” και μας καλοσωρίζει με τον καλύτερο τρόπο στην πόρτα της, τραγουδώντας “Watching breaking news and I hold my breath, just because I’m sure there is nothing left, all you welcome to the 00’s”.

Η art punk αίσθηση που αποπνέει το “The Show” πηγάζει από τις δυνατές-indie κιθαριστικές στιγμές και φυσικά τον ανάλογο ρυθμό. Η συνέχεια εμφανίζει έναν πραγματικό alternative anthem που ακούει στο όνομα “Bring it up”, τραγούδι καταδικασμένο να κερδίσει τις εντυπώσεις, με τα rhythm sections, τις fuzzy κιθάρες καθώς και τα φωνητικά του. Κι αν νομίζετε ότι τελειώσαμε το “The last time” διεκδικεί τον τίτλο του πιο δουλεμένου και γεμάτου κομματιού του album, παρά το γεγονός ότι το “Electrocult” είναι αυτό που ακούστηκε πιο πολύ λόγω της συμμετοχής του στο soundtrack της ταινίας Eduart. Δεν πρέπει να ξεχαστούν τα “Drop it” και “Alefa”, που ξεχωρίζουν αντιστοίχως για την μελωδικότητα και τα φωνητικά του Δημήτρη Γερονικόλα καθώς επίσης και για την ενέργεια που θυμίζει τις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας.

Η τελευταία εντύπωση που μένει φωνάζει ότι για να κυκλοφορήσει αυτό το album όλα τα μέλη του γκρουπ έχουν βάλει το χεράκι τους, κι έτσι το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

Καλύτερες Στιγμές:
“Welcome to the 00s” , “Bring it up” , “Drop it ”

Κατεβάστε το ελεύθερα : http://www.fingerscrossed.gr/

Οι Fingers Crossed  αποτελούνται από τους:

Δημήτρη Γερονικόλα (Φωνητικά,Στίχοι)
Γιάννο Παραμυθιώτη (Κιθάρες)
Μηνά Λιάκο (Κιθάρες)
Βύρωνα Θεοδωρόπουλο (Μπάσο)
Σεραφείμ Γιαννακόπουλο (Ντραμς)

Παναγιώτης Σταθόπουλος