Ο τρίτος δίσκος της ελληνικής αγγλόφωνης μπάντας που ακούει στο όνομα Film μας πιάνει αβίαστα από το αυτί και μας μεταφέρει σε κινηματογραφικής αισθητικής ακουστικά μονοπάτια. Ένα πανέμορφο ηχητικό αποτέλεσμα που το ακούς χωρίς να σε κουράζει και φανερώνει την εξέλιξη στον ήχο του γκρουπ καθώς και την ποιότητα σε αυτό που ονομάζουμε «εναλλακτική» σκηνή.

Οι Film ακούγονται πιο ώριμοι σε αυτό το άλμπουμ και σίγουρα δεν φαίνονται να υστερούν σε δυναμική μετά την αποχώρηση της Ελένης – Etten – Τζαβάρα. Συνθέσεις ατμοσφαιρικές με έντονη την παρουσία ηλεκτρονικών στοιχείων και κιθάρες που δένουν με το συνολικό ύφος αυτής της προσεγμένης δουλειάς (ούτε υπερβολικές ούτε λίγες).
Η Ιφιγένεια Άτκινσον στα φωνητικά, έρχεται να συμπληρώσει γλυκά και αισθαντικά την συνολική σύνθεση των Δημήτρη και Κώστα Μπόρση και Μανώλη Ζαβιτσάνου. Ευχάριστη έκπληξη είναι η συμμετοχή της Evira των Abbie Gale στο «Long Coffee Break“, το οποίο μας κάνει είτε να ερωτευθούμε γενικά είτε να αγαπήσουμε την απλότητα.

Υπό τους ήχους του “Airbus”, καθώς είναι η πολλοστή φορά που αυτός ο δίσκος γεμίζει με ήχους τον χώρο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το «Persona” κλείνει πονηρά το μάτι σε όλους αυτούς που είχαν αμφιβολίες για την ελληνική alternative μουσική σκηνή και σε εκείνους που δεν έπαψαν να πιστεύουν σε συγκροτήματα, τα οποία, χωρίς να κατατάσσονται στα πλαίσια του «εμπορικού», δίνουν πολύ αξιόλογες δουλειές όπως το 3ο κατά σειρά άλμπουμ των Film.

Η ειλικρίνεια στον ήχο του σε κάνει να θες να το βάλεις στο soundtrack της σχεδόν πλέον κινηματογραφικής καθημερινότητάς σου.

Tracklist
1. Airbus
2. The Slip
3. Berlin
4. Private
5. TMWTS
6.  Prince
7.  Long Coffee Break
8.  Retroic
9.  Filter
10. The Machinist
11. Beast

http://www.myspace.com/filmgreece
http://www.filmband.gr

Φωτεινή Μαραβελή