Οι Αθηναίοι Fallen Arise δημιουργήθηκαν το 2009, με σκοπό να παίξουν symphonic/atmospheric metal, ένα metal παρακλάδι, που έχει ταλαιπωρηθεί από αντιγραφές και άπειρες κυκλοφορίες. Για να είμαι ειλικρινής έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά κάποια μέλη της μπάντας, μιας και έχουμε μοιραστεί μαζί και το stage και έχω σχηματίσει πολύ καλή εντύπωση!

Αντικειμενικά το «Eternal» δεν θα φέρει τον πανικό, ούτε θα αλλάξει τα δεδομένα στο είδος. Ωστόσο είναι μαι φρέσκια δουλειά, με μοντέρνο ήχο, που με τιμιότητα μας παρουσιάζει τις ιδέες της μπάντας. Επιρροές από Epica, Within Temptation, After Forever, Tristania κλπ, ενώ στιχουργικά αναφέρονται σε προσωπικά θέματα. Ένα εισαγωγικό κομμάτι, μαζί με τέσσερις συνθέσεις (εκ των οποίων η μία είναι μπαλάντα) είναι τα συστατικά του Eternal. Άψογα ανδρικά και γυναικεία φωνητικά χωρίς λάθη, σε συνδυασμό με καλό drumming, κιθάρα και keyboard που αλλάζουν ρυθμικούς και lead ρόλους χωρίς να σε ζαλίζουν με υπερβολές και μπάσο που κρατάει την ρυθμική ισορροπία. Η παραγωγή είναι αρκετά προσεγμένη, αν και δεν έχει την ένταση που θα ήθελα (μόνο και μόνο για να ακούω το εξαιρετικό «My Fall» στο τέρμα!!), αλλά βρίσκεται γενικότερα σε πολύ καλά επίπεδα.

Οι Fallen Arise έχουν καλές ιδέες, ώριμες συνθέσεις και την τεχνική για να υποστηρίξουν καλά αυτό που κάνουν και αυτό το ντεμπούτο είναι η απόδειξη. Είμαι σίγουρος ότι μελλοντικά έχουν να προσφέρουν πολλά παραπάνω και να αποκτήσουν το δικό τους ήχο. Το Eternal το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους, ενώ όσοι δεν έχετε τέτοια ακούσματα καλό είναι να του δώσετε μια ευκαιρία! Περιμένω με χαρά την επόμενή τους κυκλοφορία!

Line Up:

Evelyn – Vocals
Jon – Vocals
Gus – Keyboards
Fragkiskos – Guitars
Maria – Bass
Thanos – Drums

Συντάκτης: Νίκος Λιανίδης