Οι Αθηναίοι Fadom μας φέρνουν το πρώτο τους demo για κριτική κι εγώ έχω να πω ότι αυτή η thrash metal αναβίωση τελικά έχει πολλή πλάκα! Με την καλή έννοια, έτσι;

Κατ’αρχάς, οι Fadom παίζουν 80’s heavy-thrash και ακούγονται και σαν 80’s heavy-thrash. Όχι, δεν υπονοώ ότι η παραγωγή είναι κακή, αντίθετα δίνει το feeling που πιστεύω ότι και η ίδια η μπάντα θα ήθελε. Vintage shredding σολίδια, τουπατούπα τύμπανα με διακριτικά κοφτά δίκασα, φωνητικά-ουρλιαχτά και πριμαριστό μπάσο (μικρή χιουμοριστική διακοπή: Ποια είναι η χειρότερη ευχή για ένα μπασίστα; Να του πάνε όλα πρίμα! -με την ευγενική χορηγία της Fumitsu, για κρύο χειμώνα-καλοκαίρι). Ευχάριστη έκπληξη οι διπλοπενιές της εισαγωγής του “The Rage Of God”.

Γενικά, δεν πρόκειται για κάτι πρωτότυπο, ούτε έχω πολλές γνώσεις πάνω στο thrash για να κρίνω περισσότερες επιρροές πέρα από Anthrax και Megadeth δεκαετίας ’80, αλλά μπορώ να πω ότι διασκέδασα με το demo τους! Παρόλο που δεν πολυακούω το συγκεκριμένο ιδίωμα, πέρασα ευχάριστα και στα 18μισι λεπτά του demo, κάθε φορά που το άκουσα. Νομίζω ότι αυτό το συναυλιακό feelgood αίσθημα θέλουν και οι ίδιοι οι Fadom να περάσουν και πιστεύω ότι το κατάφεραν. Γενικά, το έχουν .

Επίσης, αν κρίνω από τις φωτογραφίες τους, πρέπει να είναι πολύ πιτσιρικάδες. Άρα, έχουμε να περιμένουμε πραγματικά πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από αυτούς! Thrashers, ρίχτε μιαν “αυτιά” σ’αυτή τη μπάντα… χθες κιόλας!

Line-Up:
Θοδωρής – Κιθάρα,Φωνή
Πάνος – Κιθάρα
Κώστας – Μπάσσο
Μητσος – Τύμπανα

Κείμενο: Κωνσταντίνος Σταύρου