Οι Faded Line είναι μια one-man band του φίλου μου του Νίκου Χατζηνικολάου από τη συμπρωτεύουσα. Ουσιαστικά είναι ένα project του Nick για να περνάει δημιουργικά το χρόνο του και να πειραματίζεται τόσο μουσικά όσο και ηχοληπτικά (είναι ένας αυτοδίδακτος guru της ηχοληψίας!). Το «Ours Is The Fury» είναι ένα EP το οποίο περιέχει 4 κομμάτια και είναι 100% δουλειά του Nick, από την σύνθεση, την ηχοληψία έως και τα εικαστικά.

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι αυτό είναι πόνημα ενός και μόνο ανθρώπου και πιστέψτε με επειδή γνωρίζω καλά και το θέμα της σύνθεσης αλλά και της ηχοληψίας, χρειάζεται ΠΟΛΥ χρόνος για να καταφέρει κάποιος να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο μόνος του. Όλα τα όργανα περνάνε από τα χέρια ενός ανθρώπου, ο οποίος πονοκεφαλιάζει για να επιμεληθεί και τα υπόλοιπα θέματα της κυκλοφορίας.

Το EP είναι όλο instrumental και κινείται σε progressive death metal μονοπάτια επηρεασμένο από παλιές μπάντες του χώρου αλλά και από το νέο αμερικάνικο ήχο με πολλά groovy περάσματα. Οι συνθέσεις είναι πάρα πολύ καλές και δουλεμένες, οι μελωδίες εναλλάσσονται από progressive σε πιο heavy και το αντίθετο με εξαιρετική ρυθμική δουλειά. Στη διάρκεια ακρόασης του ακούγονται διάφορες ομιλίες διάφορων «επιφανών» προσώπων του παγκόσμιου πολιτικού, οικονομικού και δημοσιογραφικού καρτέλ, προσπαθώντας να περάσει ταυτόχρονα και τα δημοκρατικά-κοινωνικά μηνύματα. Αυτό είναι πρωτότυπο, αφενός γιατί δεν το έχω ξανασυναντήσει σε τόσο μεγάλη διάρκεια σε καμία άλλη κυκλοφορία και αφετέρου γιατί ουσιαστικά αυτοί οι «λόγοι» εκτελούν χρέη τραγουδιστή. Επειδή ο Nick δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να υπάρχει τραγουδιστής στο project αυτό, οι «λόγοι-διαγγέλματα-συνεντεύξεις» υποκαθιστούν το στιχουργικό μέρος, δίνοντας έναν ακόμη πιο ξεκάθαρο προσανατολισμό στα πιστεύω του δημιουργού.

Τα εικαστικά είναι πολύ όμορφα και η παραγωγή εξαιρετική με σωστό όγκο και εντάσεις. Δώστε του μια ευκαιρία, αξίζει. Κατεβάστε το δωρεάν: http://fadedline.bandcamp.com/


Tracklist:

1. Ours Is The Fury

2. Crossed The Rubicon

3. Last Light

4. Besides The Dying Fire

 

Line Up:

Nick Chatzinikolaou -Writing, performing and mixing

Νίκος Λιανίδης