Οι Fabrica d’ Arte είναι μια ομάδα που αποτελείται από τα εναπομείναντα μέλη των Ξεχασμένων Ηρώων καθώς και από άλλους καλλιτέχνες και έχει στόχο να επαναπροσδιορίσει τον σκοπό του συγκροτήματος και να συνεχίσει τη δράση του. Προσαρμοσμένος στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα ο Νίκος Γκενές ερμηνεύει επανεκτελέσεις κομματιών των Ξεχασμένων Ηρώων και γραφεί, συνθέτει και δημιουργεί καινούρια.

Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό εγχείρημα που μιλά για τη κατάρρευση των αξιών, την οικονομική και πολιτισμική κρίση, τον φασισμό, την επανάσταση και τη μετάδοση αυτής της ιδεολογίας στις επερχόμενες γενιές. Όλα τα κομμάτια είναι έντονα, μοναδικά, με στίχους φαινομενικά απλούς αλλά εντυπωσιακά πρωτότυπους.

Πάρτε μια γεύση:

«Γέρο πού πας με το άλογο, έχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Και είπε ο γέρος :
Τί προσκυνάτε, εμείς οι Έλληνες ακόμα και στον Θεό όρθιοι μιλάμε.

…Γέρο τα λόγια σου τα πήραν οι φασίστες…»

– Ηχώ εν Άστει

 

«Τώρα θα μου πείτε “ναι μα πάντα έτσι ήταν”

Κι αυτό είναι μια καλή δικαιολογία για να μη κάνεις κάτι»

-Μια Ακόμα Ιστορία

 

«Η γενιά μου βρίσκεται μπροστά σ ένα τεράστιο πρόβλημα : Ή θα σώσει τη κατάσταση και θα δώσει ξανά ελπίδα ή θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα.»

-Πατέρα

 

Οι Fabrica d’ Arte μας διηγούνται , λοιπόν , μια ακόμα ιστορία που τη βλέπουμε να εξελίσσεται γύρω μας καθημερινά αλλά είτε δε θέλουμε να την αντιληφθούμε είτε πολλές φορές δε βρίσκουμε λέξεις να τη περιγράψουμε.

Όλα αυτά επενδυμένα με ροκ ήχο αλλά και με στοιχεία από παραδοσιακή και λαϊκή μουσική.

Γενικά πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά που θα έπρεπε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί τέτοιες μπάντες έχουν και μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Ελένη Ρούκη

 

Ακούστε τους εδώ:

[ytp_playlist source=”PLfhGDBKbzZ7qy6FQXhP9zAKiYS5TEBgu1″]

 

 

roukΗ Ελένη Ρούκη είναι φοιτήτρια στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την ελληνική και ξένη ροκ, πανκ, μέταλ και πολλά άλλα (όπως τα σουβλάκια, τις μπύρες, τα κρασιά κτλ κτλ)