Οι Everfailed μας έρχονται από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Χανιά, αν και οι Κρητικοί δεν μας έχουν συνηθίσει σε πολλές κυκλοφορίες, όσες βγαίνουν είναι μια και μια με μεράκι και καλή παραγωγή που κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους Everfailed.

Το ΕP “Biological Order” είναι η πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα και περιλαμβάνει 4 κομμάτια και ακούγοντας το EP στην αρχή είχα την εντύπωση οτι κινούνται στο χώρο του  τεχνικού death metal αλλα στην πορέια παρατήρησα και διάφορους πειραματισμούς και επιρροές από μπάντες όπως Lamb Of God, Fear Factory,και ατμόσφαιρα από τους Meshuggah.

Οι ιδέες τους εμφανίζονται αρκετά έξυπνες δείχνοντας σημάδια εξέλιξης και η παραγωγή να στέκεται  πάρα πολύ καλά εν εξαιρέσει κάπως τα πλήκτρα.

Οι Everfailed με αυτό τους το ΕP δείχνουν ότι είναι μια μπάντα που έχει προοπτικές για το μέλλον και η παρούσα δουλεία τους είναι το κλειδί για να τους ανοιχτούν διάφορες πόρτες αρκεί να προσπαθήσουν για κάποιο ποιο προσωπικό ήχο και φυσικά να το κυνηγήσουν και οι ίδιοι.

Κείμενο: Γιώργος Αθανασάς