Εάν γυρίσω πίσω στα πρώτα μου εφηβικά χρόνια, τα μοναδικά και ίσως πιο σημαντικά ερεθίσματα που έλαβα ήταν τα μουσικά ακούσματά μου.
Το 2002 θυμάμαι το “Enthrone Darkness Triumphant” (Dimmu Borgir), το “In the night side Eclipse” (Emperor), το “Nemesis Divina” και το “Shadowthrone” (Satyricon). Albums τα όποια είχα πρωτοακούσει τότε!

Μελετώντας όμως διεξοδικά το νέο promo των Θεσσαλονικιών Erevos, το μυαλό μου πήγε στην έξαρση του μελωδικού και συνάμα στοιχειωτικού  black metal , που άρχισε περίπου το 1992! Στις παλιές καλές εποχές όπως λέμε! Ενώ έχω μπροστά μου μια μπάντα που δίνει άλλη πνοή στο melodic black metal, ανατρέχει στο παρελθόν και περιορίζει τους μοντερνισμούς!

1-Adou Katavasis
Μια κλασική σύνθεση εποχής “Shadowthrone”, “Stormblast” που μας στοιχειώνει με το αρμόνιο και μας αρρωσταίνει με τη σύνθεση. Ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου.

2-Kires
Η απόδοση τιμής στους άρχοντες του Majestic, Emperor! Οι πέμπτες δίνουν και παίρνουν και οι μελωδίες “στέλνουν αδιάβαστο” και τον πιο πωρωμένο του είδους.

3-Those who decide about fate
Φυσικά και δεν ξεφεύγουμε από τα μονοπάτια των Emperor! Ακόμα περιμένω να ακούσω τον Ihsahn να πει “Inferno!!!!!”

4-Under the wings of Thanatos
Μας έρχεται από “Mythological evil”, ένα προηγούμενο promo τους. Υπάρχει εξέλιξη, βελτίωση από τότε, με το αρμόνιο στο απόγειό του.

Το Adou Katavasis ναι είναι ένας κλασικός δίσκος του είδους, ο οποίος όμως δεν μας κάνει να βαριόμαστε ούτε καν και κατά την νιοστή του ακρόαση, ενώ φέρνει πάλι στις σκέψεις αναμνήσεις της “καλής εποχής” του black metal, αν σκεφτούμε ότι σήμερα το εν λόγω είδος κατάντησε πανηγύρι. Με τους Dimmu Borgir να ρεζιλεύονται συνεχώς κουράζοντας τ’ αυτιά μας με τις κυκλοφορίες τους, τους Emperor να μην έχουν να δείξουν κάτι δισκογραφικά αφήνοντάς μας στην αναμονή, παρόλο το καθόλα χορταστικό live και τους Kataxu να τραβάνε το σκοινί μέχρι αηδίας στην τελευταία τους δουλειά.

Τα κομμάτια του “Adou Katavasis” έχουν προσωπικότητα στο συνθέτικό τους ζενίθ, πράγμα στο όποιο βοήθησε και ο Dan Swano (Bloodbath) με το “μαγικό” χεράκι του στην παραγωγή. Μην παραλείψετε να το αποκτήσετε

Myspace : http://www.myspace.com/erevos666

Διονύσης Μαντής