Και φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο κριτικής αγαπητοί αναγνώστες. Ποιο είναι αυτό; Είναι αυτό που έχεις ακούσει καμιά 30 φορές ένα album έχεις σημειώσει ήδη κάποια πράγματα και πας για τις τελικές διορθώσεις και την τελευταία ακρόαση. Συνήθως δεν αλλάζουν και πολλά στα review, ειδικά αν κάτι είναι τόσο καλό που το ακούς και το ξανακούς και το ξανακούς και… αλλά όλο και κάποια λεπτομέρεια θα προσέξεις.

Άλλη μία φορά λοιπόν. Κάνω διπλό espresso, φυσικά γιατί δεν προλαβαίνω να πιώ και κανονικό καφέ με 9 λεπτά διάρκεια. Πατάω play. Μεγαλοπρεπές grind με τα όλα του. Και γρήγορο, και πιο Mid tempo, και groove-άτο και γενικότερα γκάζια, τσίτες και οργή. 9 λεπτά σφαλιάρες στο κεφάλι, που τις νιώθεις και πολύ καλά γιατί έχει παραγωγή super. Όλα πεντακάθαρα, όλα με όγκο ανεβάζοντας το max meter στα κόκκινα. Εξάλλου το master ανέλαβε ο μάστορας Dan Swano (Ancient, Bloodbath, Dark Funeral, Edge Of Sanity, Nasum, Opeth, Millencolin, Therion κ.α.). Drumming για σεμινάρια, κιθάρες σωστότατες (χωρίς να βγάζουν αυτή την mesa boogie-ίλα ή την 5150-ίλα που πολλοί έχουμε σιχαθεί να ακούμε). Μπάσο βράχος και εξίσου καλά φωνητικά. Παλαιοσχολίτικο κυρίως με έντονo το Punk attitude και πολλά crust pogo-σημεία. Πολύ ωραίο και το εξώφυλλο που μου φέρνει στο μυαλό ταινία.

Γενικότερα το Cut Her Head and Love Her είναι μια καλή και ποιοτική κυκλοφορία από τους EdXKemper που ευωδιάζει τίμιο grindcore. Σπεύσατε οι fans του είδους και γενικότερα του ακραίου ήχου να το τσεκάρετε, αξίζει 9 λεπτά από το χρόνο σας σίγουρα! Τέλος, εύχομαι να τους δω κάπου live γιατί κακά τα ψέματα το grind δεν είναι να γυρνάει στο cd player, θέλει το ζωντανό performance του…Για την ιστορία oι EdxKemper είναι από την πρωτεύουσα, δημιουργήθηκαν το 2013 και έχουν πέρα από αυτό το EP και το Demο 2014 στο ενεργητικό τους!

Ν.Λ.

 

http://edxkemper.bandcamp.com/