Τους Echidna πρωτογνώρισα από το demo τους με τίτλο  ‘This Suffering’ το 2006, ένα demo που είχε αφήσει καλές εντυπώσεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Χρειάστηκαν 4 χρόνια να περάσουν για να μας παρουσιάσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο ‘Manifests of Human Existence’. Περιέχει 10 κομμάτια κινούμενα στο χώρο του τεχνικού death / thrash και διευκρινίζω τεχνικού από τους Αtheist και  Necrophagist, το death  από τους κλασικούς του είδους Death και λίγο Carcass και τέλος Thrash της παλιάς καλής εποχής Kreator. Προσθέτοντας κατά διαστήματα κάποια avantgarde μελωδίες των Cynic.

Ίσως όλοι αυτοί οι συνδυασμοί να σας μπερδεύουν, αλλά επί της ουσίας το αποτέλεσμα είναι άριστο, μην έχοντας να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα άλμπουμ του εξωτερικού. Η τεχνική και η συνθετική ικανότητα της μπάντας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ,προσαρμοσμένα σε μια αρκετά καλή παραγωγή. Το album κοστίζει 7 euro και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το myspace  η το site της μπάντας.

Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω ξανά ότι είναι κρίμα τέτοιες καταπληκτικές δουλειές που παρουσιάζονται αυτό το έτος να είναι αυτοχρηματοδοτούμενες, είναι κρίμα σε μια χώρα που ναι μεν έχει ένα σωρό προβλήματα να μην υπάρχουν 1-2 σοβαρές εταιρίες στο να προωθήσουν προς τα έξω, έχοντας πλέον τις γνώσεις και την ανάλογη τεχνολογία ώστε να παρουσιάσουμε την μουσική μας κουλτούρα.

Tracj list:
1.Whispers
2.Political Sickness in D# Hijaz Kar
3.Grieving Silence
4.Dogma of Cain
5.Tractatus Cerebri act I, To Be
6.Tractatus Cerebri act II, Driven Into
7.Tractatus Cerebri act III, A Twisted State of Mind
8.The Pendulum
9.Human Serpent
10.In Fanthomless Depths

Theo – vocals
Nikos – guitars
Panos – guitars
Antonis – bass
Giannis – drums

www.echidna.gr
http://www.myspace.com/echidnagr
Email :  echidna@echidna-band.com

Κείμενο: Γιώργος Αθανασάς