Αν μιλάμε για αξιοσέβαστες underground μπάντες, δε μπορούμε να αφήσουμε έξω τους Earth Of Distrust, που με τα ηχητικά τους πειράματα κάνουν εύκολη την απόφαση «σπίτι ή live;» εδώ και μερικά χρόνια.

Επιτέλους και μετά από χρόνο και κόπο ο πλήρης δίσκος κυκλοφορεί κι όσοι κατέχετε το demo ‘I Am Sin’, ετοιμαστείτε να χαρείτε, εδώ έχει το δεύτερο μέρος του Sons Of Distrust!

Τώρα, πώς να περιγράψω ένα δίσκο που καμιά επιρροή του δεν είναι προφανής; Δύσκολα τα πράματα…

Εν ολίγοις, μιλάμε για 3 διαφορετικές πλευρές, το “in your face” hardcore punk, το βαρύ, ασήκωτο κι αντρικό stoner/heavy rock και η σαφής ψυχεδελική/prog νοοτροπία. Όσοι θυμάστε το demo,το Spirit Tradeoff ήταν πολύ κοντά σε αυτή τη μίξη. Ε, στο album μοιάζει να είναι το πιο ανολοκλήρωτο κομμάτι! Το Untitled παίρνει πια το ρόλο του κομματιού-σημαία για τη μπάντα, με το χαρακτηριστικό ψυχεδελοsouthern intro,την τεράστια διάρκεια και τις αμέτρητες αλλαγές. Επίσης, μεγάλη μαγκιά που κράτησαν το Sons Of Distrust pt.1 εκτός δίσκου, αφήνοντάς το σαν bonus για τους παλιότερους οπαδούς!

Δύο αρνητικά μπορώ να εντοπίσω. Την παραγωγή (θεωρώ ότι το demo είχε πιο δυνατή και πιο ογκώδη παραγωγή) και τις ενορχηστρώσεις, καθώς στο στούντιο μπορείς να τις φορτώσεις πολύ, χωρίς να λειτουργούν σε ζωντανές συνθήκες. Ευτυχώς, όσοι τους έχουμε δει live, ξέρουμε πως αποδίδουν άψογα και θεωρώ πως έτσι έπρεπε να είχαν ενορχηστρώσει και το άλμπουμ.

Καλό ξεκίνημα παίδες και εις ανώτερα!

Κείμενο: Κωνσταντίνος Σταύρου