Τι να πει κανείς για αυτή τη μεγαλειώδη μπάντα… Μάλλον καταλαβαίνεις από το όνομα και μόνο τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Το είδος που εκπροσωπούν –όπως προδίδει άλλωστε και το όνομά τους- DOOM metal. Αν είσαι οπαδός των Candlemass και των Solitude Aeturnus, βρίσκεσαι ακριβώς στο σωστό σημείο, μιας και οι Doomocracy βαδίζουν στα χνάρια αυτών. Μελωδικοί, ποιοτικοί και επικοί, από όποια πλευρά κι αν τους δεις και ακροαστείς.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2011, στο Ηράκλειο Κρήτης, από τον Μηνά Βασιλάκη (drums), τον Άγγελο Τζανη (κιθάρα) και τον Μιχάλη Σταυρακάκη (φωνή). Ξεκίνησαν μαζί πρόβες από το καλοκαίρι του 2011 ως tribute band που παίζει doom metal, όπως οι Candlemass, Black Sabbath, Memento Mori και Solitude Aeturnus. Μετά από λίγους μήνες, στη μπάντα εισήλθαν οι Μανώλης Σχιζάκης (μπάσο) και Χάρης Ντόκος (κιθάρα).

Με ολοκληρωμένο λοιπόν line-up, οι Doomocracy, γεμάτοι ενέργεια και έμπνευση, ξεκίνησαν εντατικά να συνθέτουν γνήσια, από καρδιάς, doom metal μουσική. Κυκλοφόρησαν λοιπόν το πρώτο ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο «The End is Written», το Σεπτέμβριο του 2014. Οτιδήποτε τους επιτρέπει να σκεφτούν και να δράσουν αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη θεματολογία των κομματιών και τη σύνθεση της μουσικής τους. Έχουν παίξει live στο ‘’Hammer of Doom Festival’’ (Würzburg,Germany), ‘’Malta Doom Festival 2015’’, ‘’Chania Rock Festival’’ κλπ.

Για άλλη μια φορά, congrats to the Greek!

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω για τη μπάντα στους ακόλουθους συνδέσμους:

https://www.facebook.com/Doomocracy/

http://www.doomocracy.com/

 

Μαίρη Κατσαδούρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ