Οι Dizziness μας έρχονται από την Αθήνα και δημιουργήθηκαν το 2010. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν από την Πορτογαλική War Productions το πρώτο τους demo με τίτλο »Evocation Of Ancestral Grandeur» σε 300 tapes, το οποίο και εξαντλήθηκε.

Το demo αποτελείται από 3 κομμάτια τυπικού black metal, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν είναι ψαγμένο, avant-garde και experimental, (που τόσες μπάντες προσπαθούν να κάνουν για να ξεχωρίσουν αποτυγχάνοντας παταγωδώς) δεν το κάνει καθόλου κακό, κάθε άλλο. Η μπάντα παίζει αυτό που νιώθει και της αρέσει και εύκολα το καταλαβαίνει κανείς αυτό.

Το πρώτο track «Polemos (the awakening of Ichor)» είναι ένα σχεδόν τρίλεπτο κομμάτι ατόφιας black metal αισθητικής το οποίο μου θύμισε αρκετά Kawir, λόγω της σύνθεσης του, που παραπέμπει έντονα σε χαρακτηριστική αρχαιοελληνική μελωδία. Από την άλλη το δεύτερο κομμάτι ονόματι «Mysticism Of Universe» είναι φανερά επηρεασμένο από τις μεγάλες μπάντες της black metal σκηνής Dark Throne, Marduk, Immortal κ.α. ενώ θυμίζει αρκετά και Naer Mataron. Δυνατό κομμάτι με μεγάλες ταχύτητες, αρκετές εναλλαγές και τελείως «βρωμόψυχο». Τέλος, το «As The Centuries Fall» είναι μια instrumental σύνθεση που ξεκινάει και καταλήγει ακουστικά σαν μπαλάντα.Στη περισσότερη του διάρκεια είναι μεσαίας ταχύτητας  εκτός από ένα ξέσπασμα ταχύτητας λίγο πριν το τέλος.

Η παραγωγή του demo είναι αρκετά καλή για black metal band και αξιοπρεπής για τον μέσο ακροατή, ενώ το εξώφυλλο είναι κλασικά ασπρόμαυρο με τις φιγούρες κάποιων πολεμιστών. Αν και δεν είμαι ψαγμένος fan του αθλήματος, δεν με άφησε καθόλου αδιάφορο, ούτε με κούρασε. Το demo είναι αξιοπρεπέστατο και δεν είναι ξεπατίκωμα και παραλλαγή γνωστών συνθέσεων.

Έχει ταυτότητα, ατμόσφαιρα και είναι ώριμο, δεν είναι δηλαδή γκάρισμα, γρατζούνισμα και άσκοπο κοπάνημα.

Μπράβο στους Dizziness και περιμένουμε το split cd τους με Lykauges σύντομα…

Κείμενο : Νίκος Λιανίδης