Μία άκρως επαγγελματική κυκλοφορία με έντονη μυρωδιά κεντρικής Ευρώπης. Επαγγελματική εννοώ ως προς την ποιότητα κυκλοφορίας, προώθησης, παραγωγής και σχεδιασμού.

Οι Disolvo Animus ισορροπούν ανάμεσα στο black/death metal και μου θύμισαν υπερβολικά Behemoth, μία μπάντα που δεν μ’ αρέσει και είναι υπερεκτιμημένη για μένα προσωπικά.

Οπότε ξεκαθαρίζω πως το «Aphesis» δεν είναι του γούστου μου. Ωστόσο αυτή είναι η άποψή μου και δεν είναι σωστό να την επιβάλλεις. Οι Disolvo Animus είναι μια πραγματικά δεμένη και δουλεμένη μπάντα. Φαίνεται ότι έχει αφιερώσει χρόνο, χρήμα και έχει κάνει θυσίες πολλές για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Οι συνθέσεις είναι και σίγουρα όχι τυπικές. Αφήνουν το δικό τους συνθετικό στίγμα και αυτό είναι κάτι άξιο σεβασμού. Τεχνικά το επίπεδο είναι υψηλό και όλα αυτά σε ένα ντεμπούτο album.

Η παραγωγή είναι εξαιρετική, όπως και το εξώφυλλο. Αξίζουν να αναφερθούν και μερικά credits που σίγουρα έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο «Aphesis»: Το artwork του δίσκου σχεδιάστηκε από τον RA Designs, ενώ η ηχογράφηση και τα συμφωνικά μέρη έχουν την επιμέλεια του Bob Katsioni. Μίξη master έκανε ο F. Benardo στο προσωπικό του studio, ενώ υπάρχουν συμμετοχές από τον Hk (Livarkahil, FR), τον Astrous (Aenaon, GR) και τον The Dreamless (Majeste Symphonia, Ismini, GR).

Κυκλοφόρησε από την Darknagar Records και αξίζει την προσοχή των blackened death οπαδών.

Νίκος Λιανίδης

Check: http://www.disolvoanimus.com/

Tracklist:

1. Unorthodox Lament
2. Archetypal Liars
3. Aphesis
4. Illumination
5. Penitential Psalm
6. Holy Virtues
7. Words of Regression
8. Particle of God

Line Up:

Sanctus – vocals
Animus – Rhythm guitars, backing vox
Enosic – Rhythm and Lead Guitars
Acherwn – Bass
Hryshaorr – Drums