Είναι όλες κόρες στην φυσική ιδιότητα τους, αλλά σε μια πιο dark εκδοχή από αυτή που φαντάζεται ένας μέσος γονιός! Είναι νέες στο χώρο και  την ηλικία και βαδίζουν γρήγορα και με  γερά τσαμπουκαλεμένα βήματα. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να συντεθεί η παρθενική  τους “πρωινή συνουσία” αποτελούμενη από τέσσερα κομμάτια, σε στύλ αγγλοαμερικάνικου  post punk, grunge, alternative της εποχής των τελών του 80 όπως μας πληροφορούν και οι ίδιες.

Είναι ένα περίεργο μίγμα του style της Joan jett στις καλές της εποχές, μαζί με την ανωμαλία του Lux Interior στο Like A Bad Girl Should. Η demo αυτή κυκλοφορία αποτελείται από τέσσερα κομμάτια με διαφορετικό, για μένα ύφος το καθένα από αυτά.

Ξεκινάμε με το “deep inside you”. Μονότονο elecrto riff στο μπάσο για το ξεκίνημα, το οποίο έρχεται να θυμίσει τις παλιές καλές post punk εποχές, και κιθάρα με χαρακτηριστικό distortion για την συνέχεια.

“Hey daddy” και ναι στέλνουν χαιρετίσματα στο μπαμπά με rockabilly-punk ‘n’ roll διάθεση και με έναν πολύ catchy tune που αναμφίβολα σου κολλάει στο μυαλό! Επειδή από την ώρα που το άκουσα για πρώτη φορά με τρώει όμως, θέλω να σας το δώσω σαν εικόνα, έτσι όπως θα φανταζόμουν εγώ το video clip του! Είναι πρωί και ο κουστουμαρισμένος μπαμπάς αφού έχει χαϊδέψει το υπάκουο Λαμπραντόρ που παίζει ανέμελα στον κήπο, κάνει κίνηση να ξεκλειδώσει το καινούργιο του suv για να πάει στη δουλειά. Ξαφνικά αλλάζει το πλάνο και από την πόρτα του σπιτιού έρχεται τρέχοντας η κόρη του να τον χαιρετίσει. Κοκκινομαλλούσα, ντυμένη στα μαύρα(κορσές από πάνω και πένθιμο τούλι της απόχρωσης του “ανοιχτού μαύρου” για φούστα),με γυαλιστερές μπορντό dr.martens  και καλσόν γεμάτο τρύπες, τραγουδώντας το ρεφρέν «hey daddy,do you like my sexy dress?».

“It’s all about you” στην τρίτη θέση με  ενδιαφέρουσα παραμόρφωση στην φωνή, περνώντας στον ακροατή ένα dark alternative swing feeling μέσα από τη μελωδία του!

Με τούτα και με κείνα φτάσαμε στην επωδό. Την περίμενα πως και πως αυτή τη στιγμή που θα σας παρουσιάσω το  “psycho”. Έμελε το κομμάτι αυτό να γίνει ο έρωτας μου ο αγιάτρευτος. Τέλειος τίτλος, τέλεια φωνή ,τέλεια μουσική! Τα έπαιξαν όλα σε ένα κομμάτι από post punk μέχρι αργόσυρτα black metaλίστικα “καθαρά” γυρίσματα!

Και πάμε να σας το κάνω πιο λιανά:

0-0:18=Κιθαριστικό μέρος αλλά 16horse power

0:18-1:13=άρρωστο καθαρό post των 80΄s,με κιθάρα και φωνή να θυμίζει πιο άγριες The Vyllies του Babylon

2:51-3:12 =δεύτερη, καθαρά doom αυτή τη φορά εισαγωγή

3:13 –τέλος = Ο ΧΑΜΟΣ!!!!!! Παίζουνε black metal σημείο με γύρισμα στα τύμπανα  και την κιθάρα ακριβώς σαν Μayhem εποχές “Grand declaration of war”

Γενική εικόνα (θα το παίξω δάσκαλος που διορθώνει έκθεση): Παρατήρησα φοβερές μελωδίες συνθετικά και στα τέσσερα κομμάτια, και πολύ δυνατή απόδοση παικτικά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η πάρα πολύ καλή παραγωγή την οποία πέτυχαν τα κορίτσια, με αποτέλεσμα να δώσει πολλά συν στο τελικό αποτέλεσμα της κυκλοφορίας! Φωνητικά και στιχουργικά  μου αρέσουν πολύ. Θέλω να δώσω όμως ένα μπράβο για την υπέροχη προφορά των αγγλικών μιας και στην Ελλάδα κακά τα ψέματα αντιμετωπίζουμε ακόμα ένα προβληματάκι!

Με μια φράση: Demάκι  με νέο ιδιαίτερο στυλ που είναι για πολλά….keep going girls!

Daughter είναι:

Amy Jane (guitar, vox)
Isida An (guitar, back vox)
Aggelikh (drums, back vox)
Umbra Caterina(bass, back vox)

Gerne: post punk , grunge, alternative

Αλέξανδρος Καγκαράς