Οι Dark Rags είναι ένα Garage/Punk R’N’R συγκρότημα από την Αθήνα, το οποίο σχηματίστηκε τον Μάιο του 2010, αρχικά ως ένα side project για τις ανάγκες μιας συναυλίας.

Αμέσως μετά το καλοκαίρι, οι Dark Rags αποφασίσανε να συνεχίσουν και μπήκανε στο studio και ηχογραφήσανε το ντεμπούτο τους Drunken Angel EP, το οποίο κυκλοφορήσανε μόνοι τους σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων τον Οκτώβριο.

Οι μουσικές τους επιρροές εκτείνονται από το garage/punk των 60’s και το Νέο-Υορκέζικο punk Rock’N’Roll των 70’s έως τη σκηνή της garage αναβίωσης της Αυστραλίας της δεκαετίας του 80 καθώς και τα σύγχρονα συγκροτήματα του είδους.

Μετά την κυκλοφορία του EP, και μέχρι το τέλος του έτους, οι Dark Rags ξεκινήσανε πολλές εμφανίσεις τόσο μόνοι τους όσο και με άλλα συγκροτήματα στην Αθήνα αφήνοντας το δικό τους σημάδι με τις γεμάτες ενέργεια εμφανίσεις τους. Παράλληλα, το Drunken Angel EP διαδόθηκε πολύ γρήγορα από χέρι σε χέρι και παράλληλα κέρδισε airplay από αρκετούς FM και internet ραδιοφωνικούς σταθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η συνεργασία τους με τον Νεουορκέζο Mark Steiner (μόνιμο κάτοικο και σημαντική φιγούρα της underground σκηνής του Όσλο) τον Απρίλιο του 2011, αποτέλεσε σε μια επιτυχημένη συναυλία στην Αθήνα και σε σχέδια για μελλοντικές ηχογραφήσεις με σκοπό την κυκλοφορία ενός single.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα της ύπαρξης τους, οι Dark Rags, κάνανε και τα πρώτα τους βήματα στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα για δύο συναυλίες στο Βερολίνο, τον περασμένο Μάιο. Κατα την διάρκεια των εμφανίσεων στο Βερολίνο, οι Dark Rags είχανε και ένα πέμπτο μέλος στη σύνθεση τους, τον κημπορντίστα Mike Strauss (Les Hommes Sauvages, Richard Ruin) στο όργανο.

Τον Ιούνιο οι Dark Rags συμμετείχανε στην συλλογή You Got Your Punk In My Garage: The Best Of The Garagepunk Hideout Vol.3 η οποία κυκλοφόρησε από την GRGPNK Records.

Ενδιάμεσα των πολλών εμφανίσεων τους, οι Dark Rags μπήκανε στο studio για δεύτερη φορά τον Μάρτιο του 2011 και ηχογραφήσανε τον διάδοχο του Drunken Angel EP, το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “The Dark Rags, με την συμμετοχή του Mike Strauss στο όργανο. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Fuzz Overdose Records τον Οκτώβρίο του 2011. Η έκδοση του αλμπουμ σε βινύλιο είναι προγραμματισμενη για το τέλος του έτους.

Τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος εκτός περαιτέρω συναυλίων στην Ελλάδα περιλαμβάνουν και μια περιοδεία στο εξωτερικό για την προώθηση του νέου άλμπουμ.

The Dark Rags:
DD: Vocals, Guitars
Tolis: Guitars
Sidny Sinz: Bass, Backing Vocals
L.A.: Drums

Δισκογραφία:
The Dark Rags (Οκτώβριος 2011 – Fuzz Overdose Records)
V/A: You Got Your Punk In My Garage (Ιούνιος 2011 – GRGPNK Records)
Drunken Angel EP (Οκτώβριος 2010 – Self Released)

Επικοινωνία
thedarkrags@yahoo.com
http://thedarkrags.blogspot.com
Facebook: The Dark Rags

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ