Οι Chronosphere κατάγονται από την Αθήνα και αυτός είναι ο πρώτος τους δίσκος. Δημιουργήθηκαν πριν 3 χρόνια με το όνομα Homo Sapiens αλλά εξαιτίας κάποιων νομικών προβλημάτων άλλαξαν το όνομα τους. Το 2010 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo με τίτλο Homo Sapiens και αποσπούν πολύ καλές κριτικές από τον διαδικτυακό τύπο. Επίσης από το 2010 συμμετέχουν στο Manifesto Music Movement.

Ας πάμε στα του δίσκου τώρα. Στα δέκα κομμάτια του δίσκου, ακούμε καλοπαιγμένο, δυνατό thrash. Η παραγωγή είναι μοντέρνα και προσδίδει το χαρακτηριστικό του σύγχρονου ύφους στον δίσκο.Πολύ ωραίο παίξιμο στις κιθάρες, πολύ γρήγορες ρυθμικές και ξέφρενα σόλο. Δυνατό drumming, ωραίο μπάσο και ιδανικά φωνητικά για thrash. Όλα τα κομμάτια είναι προσεγμένα, καλοδουλεμένα και ευχάριστα στην ακρόαση. Ο δίσκος βγάζει αυτό το χύμα που απαιτεί αυτό το είδος της μουσικής αλλά οι μουσικοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική, οπότε τα πράγματα είναι μοιρασμένα. Ακούμε δηλαδή και τεχνική μέσα σε ένα κομμάτι και τα ανάλογα ξεσπάσματα. Πετυχαίνουν ένα υπέροχο πάντρεμα. Και σε αυτό το συγκρότημα ο τραγουδιστής έχει αξιοπρεπέστατη προφορά, κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου παίζει σημαντικό ρόλο σε όλη την ατμόσφαιρα του δίσκου.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν, με ένα πολύ καλό εκρηκτικό ντεμπόυτο στο χώρο του thrash, με ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική. Ελπίζω να έχουν ανάλογη συνέχεια και να τους δούμε ζωντανά κάπου σύντομα γιατί και οι ίδιοι αλλά και το υλικό τους είναι ιδανικό για ζωντανές εμφανίσεις.

Tracklist:
01. Thrash in cold blood
02. Light leading maze
03. Never better
04. No evidence
05. Hypnosis
06. Genetically determined
07. Envirusment
08. War infection
09. Shark attack (demo version)
10. Hypnosis (demo version)

Line up:
Spyros Lafias – Vocals, Guitar
Panos Tsampras – Guitar, Backing Vocals
Vangel Nan – Bass, Backing Vocals
Thanos Krommidas – Drums

Ηλίας Μπαρλής