Little info: Οι Burn The Boredom δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 μέσα από την αγάπη τους  για τη μουσική, μακριά από δισκογραφικές εταιρίες και εμπορευματικές σχέσεις, μακριά από κάθε τι που σκοπό έχει την οικονόμα και την αυτοπροβολή… θέτοντας μόνοι τους τις βάσεις για τη μουσική τους.

Τα  παλικάρια με τα οποία θα ασχοληθούμε αυτή τη φορά μας έρχονται από την Μυτιλήνη. Είναι οι (κάψε τη βαρεμάρα) και κατάφεραν να εξαφανίσουν  τη δικιά μας βαρεμάρα! Νέα σχετικά μπάντα με αρκετό υλικό. Έχουν διαλέξει να κινηθούν περισσότερο σε punk-oi punk ρυθμούς, ένα είδος που σιγά σιγά κάνει «κατάληψη» στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή διεκδικώντας τους δικούς του φανατικούς οπαδούς.

Έχουμε να τα βάλουμε με 9 σκληροτράχηλα κομμάτια και αυτό φαίνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή, όταν μπαίνουν οι πρώτες νότες του burn the boredom, όταν δε μπουν και οι φωνές επικρατεί το «χάος». Κάθε μα κάθε φορά σε κάθε παρουσίαση  κρατιέμαι όταν πρόκειται να μιλήσω για τα φωνητικά! Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται να γίνει πάλι το ίδιο! Οι φωνές του Κώστα όσο και του Αλέξανδρου είναι αυτό που χρειάζεται το είδος! Γεμάτες αλήτικο γρέζι, βγαλμένες από μια άλλη εποχή κάνοντας τον Captain Haddock να τρέμει. Στο μυαλό μου έρχεται μια μόνο εικόνα: Κυριακή με καταχνιά στην Αγγλία του’84, μεθυσμένοι  Οi-δες να προχωράνε προς το γήπεδο τραγουδώντας “DOOM”!

Κάπως έτσι μπορώ να το περιγράψω όλο αυτό!

Λοιπόν 3,5,6,9 θα μπορούσαν άνετα να είναι οι μαγικοί αριθμοί του τζόκερ, στην προκειμένη φάση είναι τα τραγούδια που ξεχώρισα εγώ από αυτή την κυκλοφορία και θέλω να πω δύο λόγια. 3)Γρανάζι για παραγωγή: “Refuse the system, believe in you” είναι οφθαλμοφανές ότι είναι  στιχουργικά άριστο σαν κομμάτι. Θυμίζει επίσης κάτι από πιο χαλαρό nazi punks από  exploited  στην δομή της μελωδίας του. 5)ΘΑ ΠΙΝΩ: Αλητεία και discharge. Κομμάτι με αρχ**ια το οποίο μιλάει για πολύ οικείες καταστάσεις ποτού! 6) ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΓΚΟΥΣ: Εδώ πραγματικά κλέβει την παράσταση η riffαρα που ακολουθεί μετά το ρεφρέν, μπορεί άνετα να γίνει soundtrack για οδομαχίες, ξεμπροστιάζοντας συνάμα τα κακώς κείμενα της σημερινής εποχής ! 9) ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: «Kάτι που εσύ ποτέ σου δεν κατάλαβες, είναι για μένα ολόκληρη η ζωή μου»!

Τα παιδιά παρουσιάζουν μια διαφορετική δικιά τους γνώμη μέσα από ένα οξύ κατηγορώ για την  απραξία  του σημερινού ανθρώπου, και της κοινωνίας. Τέλος το Σεβασμός στα ζώα  είναι ένα πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα κομμάτι, το οποίο με τους στίχους του απογυμνώνει  το lifestyle και αφήνει την πικρή αλήθεια του εξευτελισμού και της εκμετάλλευσης των ζώων!

Η παραγωγή του demo είναι αρκετά καλή με αρκετή ένταση και ειδικότερα στην κιθάρα εάν λάβουμε και την έλλειψη των χρειαζούμενων μέσων όπως λένε και τα ίδια τα παιδιά. Στην παραγωγή έχει βοηθήσει και ο Ζήσης από Διχασμένες Αλήθειες. Εάν μου ζητούσε κάποιος να δώσω μια γενική εικόνα της κυκλοφορίας αυτής θα έλεγα ότι τα παιδιά ε έχουν πετύχει ένα πολύ καλό πάντρεμα μουσικής στίχων και γενικότερου artwork φέρνοντας στα ίσα παλιές καλές ιδέες και επιρροές στα δικά τους μέτρα δίνοντας του κάτι ξεχωριστό. Μας δείχνουν με κάθε πιθανό τρόπο ότι έχουν πάρει τι ζωή στα χέρια τους και μας παροτρύνουν να κάνουμε και εμείς το ίδιο!

Αυτά από μένα….. και καλή ακρόαση!

Οι  Burn the boredom είναι :
Κώστας:Φωνή
Αλέξανδρος: Φωνή, Κιθάρες
Άγγελος: Mπάσο
Αντώνης: Τύμπανα

Free downloading http://www.mediafire.com/?y6z33hma83xiwcl

Κείμενο:
Αλέξανδρος Καγκαράς