Σκαλίζοντας το ροκ παρελθόν αυτής της χώρας, αλλά και του δικού σας, φέρνουμε στο μυαλό μας μια μπάντα η οποία έχει γράψει τη δικιά της ιστορία.. Ναι, καλά καταλάβατε μιλάω για τους Breakdown.

Οι Breakdown κυκλοφόρησαν το 2009 το δίσκο Songs from the Early Years από την ANAZITISI Records.Η δουλειά αυτή περιλαμβάνει 17 κομμάτια. Η σύνθεση των 6 πρώτων κομματιών έγινε τη περίοδο 1977-1982 και ηχογραφήθηκαν μερικά χρόνια αργότερα στα διάφορα home studio. Τα υπόλοιπα 11 κομμάτια ηχογραφήθηκαν τη περίοδο 1986/1987,τα οποία έχουν μεταφερθεί ψηφιακά από κασέτες.

Μιλάμε λοιπόν για μια συλλογή όλων εκείνων των κομματιών  στο ύφος 70s και 80s, αγγλόφωνο ροκ, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στον ακροατή μιας ξένης μπάντας εκείνων των ιερών εποχών. Δηλαδή αυτό  είναι κακό; Καθόλου! Ίσα ίσα ο δίσκος αυτός δείχνει πόσο καλή έμπνευση υπήρχε κατά την δημιουργία αυτών των τραγουδιών, θέληση, όρεξη και απίστευτες μουσικές γνώσεις.

Επιτρέψτε μου να παρομοιάσω την όλη πορεία των  Breakdown, ως μια κλεψύδρα όπου και ο τελευταίος κόκκος άμμου έπεσε δηλώνοντας ένα μεγάλο διάλειμμα της μπάντας αυτής, μέχρι που η κλεψύδρα γύρισε αυτή ανάποδα για ακόμη περισσότερα…..

Οι Breakdown είναι:
Greg Fergadiotis: Vocals-bass
Constantin Stellakis:guitar-back.vocals
Takis Makris:drums

Tracklist:
1.Enduro
2.One
3.Love of my life
4.Never believe
5.Break the city
6.Old Time Blues
7.Waiting for the night
8.Tell me
9.Born to rock n roll
10.Friend
11.Don’t go away
12.Don’t you feel my love
13.I ‘ll be waiting
14.Because its a feeling
15.Long Time ago
16.Take me Home
17.Its my Life

www.breakdown.gr
www.myspace.com/breakdown_hellas

Κείμενο: Βασίλης Παπουτσής