Οι Blondie–g–d and The Pilots είναι ένα τετραμελές garage/rock/pop συγκρότημα από Αθήνα.

Σχηματίστηκαν μέσα του 2008, σε ηλικία 20 ετών, μετά από γνωριμία τους σε κάποιο live. Οι Pilots ήταν μέλη μιας σχολικής μπάντας από τα τέλη του 2003, συνθέτοντας και παίζοντας την δική τους μουσική, ψάχνοντας όμως κάποιον να γράφει στίχους και να τραγουδάει.

Η Blondie–g–d έγραφε τα δικά της τραγούδια από 14 ετών, τα οποία και άρχισε αργότερα να ηχογραφεί για το προσωπικό της MySpace. Άρχισαν να κάνουν πρόβες αμέσως μετά την γνωριμία τους, και στην συνέχεια ξεκίνησαν live εμφανίσεις στην Αθήνα. Ωστόσο, δυσκολεύονταν να «επιστρατεύσουν» έναν καλό ντράμερ (ο πολύ καλός τους φίλος Αλέκος εγκαταστάθηκε στην Πάτρα για σπουδές), μέχρι που εμφανίστηκε ο Γιάννης και χρίστηκε επίσημα Pilot! Ο Γιάννης είναι επαγγελματίας ντράμερ που ταυτόχρονα βοηθάει στην ηχογράφηση των τραγουδιών.

Τα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει διαδικτυακά είναι προσωπική παραγωγή, καθώς το συγκρότημα παραμένει εκτός δισκογραφικής μέχρι στιγμής.

Η μουσική τους διακυμαίνεται μεταξύ garage rock και alternative pop, με βαριές αλλά και funk κιθάρες, σόλο ντραμς, πλήκτρα κ.α..”

http://www.myspace.com/blondiegd