Οι Black Sun πρωτοδημιουργήθηκαν το 1991 από τον Μηνά Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Αργυρόπουλο. Το συγκρότημα κατατάσσεται στο genre του melodic Heavy metal.

Στο κυρίως πιάτο λοιπόν!
Το νέο τους CD με τίτλο “Rebirth” αποτελείται από 4 κομμάτια, ενώ παρουσιάζεται σε  Μultimedia μορφή, πράγμα πολύ σπάνιο για ελληνική μπάντα. Έχει ωραίο layout, είναι εύκολο στη χρήση και περιέχει φωτογραφίες, videos, τα τραγούδια σε έτοιμο player και πολλά άλλα. Μόνο και μόνο με την κίνηση αυτή, οι Black Sun κάνουν τη διαφορά, αφού εκτός από το μουσικό μέρος της δουλειάς τους δείχνουν εμπράκτως να ασχολούνται και με το πώς πρέπει να γίνονται κάποια πράγματα σωστά.
Στο μουσικό κομμάτι όμως, τα πράγματα διαφοροποιούνται. Από τα 4 κομμάτια του δίσκου τα 3 χαρακτηρίζονται από ωραίες ιδέες και riffs καθώς και μία πάρα πολύ καλή φωνή τόσο όσον αφορά την προφορά, όσο και τη χροιά της αφού και σε έκταση τα χαμηλά γρέζικα φωνητικά είναι ισάξια των πιο ψιλών και δυναμικών φωνητικών που ακούμε στο δίσκο.

Οι μελωδίες  από την άλλη σε κάποια σημεία είναι κάπως υπερβολικά απλές. Λίγο παραπάνω τεχνική και φαντασία θα ωφελούσε πολύ. Σε πολλά σημεία μου θύμιζε κάτι από Sentenced, αλλά και Helloween. Καμιά σχέση το ένα με το άλλο θα μου πείτε, αλλά αυτό δείχνει ότι οι Black Sun δεν εγκλωβίζονται σε ένα μουσικό χαρακτηρισμό ως μπάντα, πράγμα πολύ θετικό. Όλα καλά μέχρι εδώ, φτάνοντας όμως στο κομμάτι της παραγωγής τα πράγματα αρχίζουν και σκουραίνουν.

Δυστυχώς η λέξη απαράδεκτη είναι λίγη για να χαρακτηρίσω την ποιότητα της ηχογράφησης. Όλα τα όργανα είναι ηχογραφημένα σε πολύ δυνατή ένταση, με αποτέλεσμα να μπουκώνουν και να καλύπτουν το ένα το άλλο, δημιουργώντας σύγχηση. Τα τύμπανα ακούγονται πολύ πριμαριστά, σχεδόν ψεύτικα, ενώ η φωνή έχει υπερβολικό βάθος στις χαμηλές συχνότητες και ελάχιστο στις ψηλές. Εν κατακλείδει, ηχοληπτικά και μόνο θα τολμούσα να πω ότι η παραγωγή είναι μια τραγωδία  Τόσα studios καλά και φθηνά υπάρχουν που μπορούν να προσφέρουν έναν ήχο πολύ ανώτερο από αυτόν. Γιατί τόσο κακή παραγωγή για κάτι το οποίο έχει τόσες πολλές δυνατότητες; Είναι εκνευριστικό να γουστάρεις ένα κομμάτι, ή ένα cd όπως το CD των Black Sun και ταυτόχρονα να τραβάς τα μαλλιά σου σκεπτόμενος πόσο μακράν καλύτερο θα ήταν εάν είχε έστω και ένα απλό, τυπικό mix εντάσεων.

Όπως και να έχει όμως, οι Black Sun κάνουν ένα πολύ δυναμικό comeback. Τα τραγούδια είναι δυνατά, πολύ ευχάριστα και πορωτικά. Τα παιδιά δείχνουν να έχουν όρεξη και σίγουρα έχουν μέλλον και θα πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους, με προσοχή στο θέμα παραγωγής φυσικά.

Το CD βρίσκεται προς πώληση στην τιμή των 5 ευρώ. Εάν κάποιος δεν επιθυμεί να πληρώσει, πρέπει τουλάχιστον να μπει στο myspace προφίλ τους, www.myspace.com/blacksungr και να ακούσει το “Rebirth”, όπως επίσης και τα παλαιότερα κομμάτια τους, τα οποία είναι εξαιρετικά.

Από τον Tomas Παπαδόπουλο