Έχω την πεταλούδα “Μπρένθις” στο μυαλό μου, τα σημαδεμένα φτερά της, όπως έρχονται “πετώντας” στα ηχεία μου οι μελωδίες της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Σκέφτομαι πως από πάντα οι μουσικές που κατέφθαναν από το βορρά είχαν ένα feeling new, ένα feeling true, ένα feeling τουλάχιστον pure. Ο αέρας της συμπρωτεύουσας όμως μεταφέρεται στο κύτταρο των Πατρινών και μεταφέρει με τη σειρά του έναν fresh sound!

Το b-side τελικά είναι τρόπος ζωής, έκφρασης ή η από πίσω εγγραφή στο βινύλιο; Το αποτύπωμα που αφήνει τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση φέρνει στο φως  ιστορίες για βασίλισσες που ταξιδεύουν στα δάση. Έτσι ξεκινάει η απόδραση των B-sides που βάλθηκαν να προβληματίσουν τα μουσικά μας πηνία με την επίσημη κυκλοφορία ενός, 7’’ Ep με τίτλο “Queen” 2 τραγουδιών , κι ενός promo cd με επιπλέον 5 tracks συν ένα remix του “Kill” από τον Chris Nemmo.

Αν λατρέψαμε κάποτε τη σκηνή της Αγγλίας, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε περισσότερο με την εγχώρια σκηνή μας, αφού έχει περάσει τις εξετάσεις προ πολλού και βαδίζει στα χνάρια των γκουρού της. Ύφος και ήχος! Συνδυασμός που ξεπερνά τις προσδοκίες μας κυρίως όταν μιλάμε για 1η ολοκληρωμένη παραγωγή single, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες του εξωτερικού. Γκρούβες που κρατάνε τη διάθεση σε επίπεδα πυράς και μελωδίες που σε καμία περίπτωση δεν αφήνουν τη ζωή να περνά από δίπλα μας δίνουν το στίγμα των B-sides.

Αν και απ’ ό,τι λένε οι ίδιοι, η πορεία τους από το ’99 που ξεκίνησε είχε τις διακυμάνσεις της, έφτασε στο σημείο αυτής της κυκλοφορίας που ζητάει την προσοχή μας. Οι B-sides μας μιλούν στη γλώσσα του ποπ, αναδύουν την μελαγχολία των Puressence και ντύνουν με την μουσική τους “προσωπικούς προβληματισμούς, ερωτικά κατάλοιπα και προσωπικά βιώματα”, όπως είπαν σε συνέντευξη στο giusurum.blogspot.com.

Σαν δάσος για εξευρευνητές που δραπετεύουν από λαβύρυνθους, ένα προς ένα τα κομμάτια, τα οποία παρεπιπτόντως δίνουν συνέχεια στη φιλοσοφία του Ep,  παρουσιάζουν το δικό τους όγκο μέσα από την γκρινιάρα φωνή που δεν κρύβει τη δική της ιστορία. “In the forest of my mind / I let you shine / You were a candle in the mist / Like there / was no other light / But the times are passing by”.

Την αναφορά τόσο στο artwork όσο και στην ποιότητα του βινυλίου επιβάλλει η δουλειά αυτή που αξίζει τα μπράβο μας. Σχεδόν “καναρινί” το τοπίο του artwork με  το στέμμα της “Queen” σε μινιμαλιστικό σχηματισμό σε κάνει να νοίωθεις πως “la barque s’ éloigne du rivage”. Φυσικά η “βάρκα” απομακρύνεται από την ακτή, αφού δεν ακολουθούν την πεπατημένη, αλλά βάζουν τη δική τους κίτρινη πινελιά στον καμβά της ελληνικής σκηνής.

Τα σέβη μας επίσης στο βινύλιο! Το Ep που κυκλοφόρησε απ’ την B-Otherside records, κόπηκε σε “βαρύ audiophile βινύλιο” κάτι που δεν βλέπεις εύκολα, κυρίως στα singles. Όπως καταλαβαίνετε το να βλέπεις μία τέτοια δουλειά σε προδιαθέτει με θετικότατα συναισθήματα.

Μπορεί ο πολυαγαπημένος μας John Maus να άφησε τις κραυγές του να αρθρώσουν  “this is the time”, αλλά οι B-sides στα “Queen”, “Forest”, “Rock7”, “Kill”, “Angel” δηλώνουν ότι και ηχοσχέσεις με το τώρα έχουν και στην άκρη δε σκοπεύουν να μπουν, ούτε στο πίσω ράφι της δισκοθήκης μας. Δεν ξέρω αν φταίει το mentality της 1ης επίσημης κυκλοφορίας, πάντως σίγουρα κατάφεραν να μας παρακεντρίσουν την προσοχή.

“…Intends to please your ears, satisfy your mind and body and makes you want to listen more…”, γράφουν στο εξώφυλλο του promo cd και όντως εμείς περιμένουμε πολλά στη συνέχεια.

Τους B-sides θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Σάββατο 16/5 στις 21:00, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Μουσικό Σπίτι Δίαυλος, Δράκου 9, Κουκάκι με τους Θεσσαλονικείς Sentiment Bruise, Είσοδος 5€
&
Την ίδια μέρα στις 24:00 στο Blue Bar (Μεσολογγίου 8, Χαλάνδρι), Είσοδος free!!