Οι Apolia δημιουργήθηκαν το 2008 στην Αθήνα από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Αλέξη Αντωνάτο. Έχουν κυκλοφορήσει άλλους 2 δίσκους το 2011 (Apolia-μέρος α’) και το 2012 (Apolia-μέρος β’) και το «Διά πυρός εστί» είναι το πρώτο full length άλμπουμ τους.

Μετά το πρώτο άκουσμα δε γίνεται να περάσει απαρατήρητη η δυναμικότητα τόσο της μουσικής όσο και των στίχων. Κινείται στο ίδιο ύφος με τα προηγούμενα άλμπουμ αλλά είναι φανερή η εξέλιξη του συγκροτήματος σε πολλά επίπεδα. Το είδος τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως ροκ alternative με στοιχεία των 80’s και 90’s.Οι επιρροές τους απ την ελληνική και τη ξένη μουσική σκηνή διακρίνονται στα κομμάτια τους χωρίς φυσικά να αλλοιώνουν ή να επισκιάζουν το προσωπικό στοιχείο της μπάντας.

Οι στίχοι είναι κατά κύριο λόγο μεταφορικοί και αποτυπώνουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η μπάντα τον κόσμο. Τα κομμάτια είναι καλογραμμένα, με μουσική επένδυση που ταιριάζει στη μοναδικότητα που τα χαρακτηρίζει.

Ο δίσκος ξεκινά δυνατά με το κομμάτι «Στη χώρα του ποτέ» και συνεχίζει σε παρόμοιο ύφος με το «Φορτηγά» και το ομώνυμο του τραγούδι «Δια πυρός εστί». Το άλμπουμ επίσης περιλαμβάνει μια αγγλική μπαλάντα ,«Over my spell», κι ένα ορχηστρικό κομμάτι, τη «Ζούγκλα».

Γενικά το άλμπουμ είναι άρτιο μουσικά και φωνητικά-τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κομματιού.

Ελένη Ρούκη

 

Ακούστε τους εδώ: https://apolia.bandcamp.com/album/-

Τα τραγούδια:
1. Στη χώρα του ποτέ
2. Φορτηγά
3. Διά πυρός εστί
4. Βυθός με μουσική
5. Κάμερες καταστροφής
6. Over my spell
7. Από μηχανής θεοί
8. Εκεί
9. Ζούγκλα

roukΗ Ελένη Ρούκη είναι φοιτήτρια στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την ελληνική και ξένη ροκ, πανκ, μέταλ και πολλά άλλα (όπως τα σουβλάκια, τις μπύρες, τα κρασιά κτλ κτλ)