Ο Ανδρέας επιστρέφει με ένα δεύτερο προσωπικό άλμπουμ, το οποίο επίσης, όπως και το πρώτο, ηχογραφήθηκε σε μια καμπίνα πλοίου κατά μέσης της θαλάσσης.

Όλη η δουλειά περνάει αποκλειστικά από το χέρι του καλλιτέχνη, ο οποίος με μεγάλη μαεστρία καταφέρνει να φτιάξει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, τόσο ηχητικά, αλλά και αισθητικά.

Το ροκ στοιχείο είναι αυτό που κυριαρχεί στα τραγούδια, με αρκετές πινελιές ηλεκτρονικής μουσικής, οι οποίες θυμίζουν έντονα την darkwave 80s σκηνή. Αυτό που μου αρέσει στον Ανδρέα είναι ότι πειραματίζεται έντονα σε αυτή την δουλειά, φλερτάροντας με ψυχεδελικούς ήχους, τόσο στην μουσική αλλά και τόσο με την τοποθέτηση των φωνητικών του στα τραγούδια. Καταφέρνει να μας βάλει μέσα σε αυτό το ταξίδι που και ο ίδιος βίωνε όταν έγραφε τους στίχους και την μουσική αυτού του δίσκου.

Όπως όλα τα ταξίδια, έτσι και αυτό, έχει περάσματα από ήρεμες «θάλασσες» (άκου το «Αιγαίο Πέλαγος», το «Ραγισμένες καρδιές» ή το «Oh my digital sea»), αλλά και αγριεμένα κύματα.

Σε μια χρονιά που οι νέες κυκλοφορίες στην ελληνική σκηνή είναι μετρημένες στα δάχτυλα, πόσο μάλλον οι ποιοτικές δουλειές, ο δίσκος αυτός είναι από τα σημαντικότερα ακούσματα που σας προτείνω να ακούσετε.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί ΔΩΡΕΑΝ για ‘κατέβασμα’ και σε digital έκδοση στο www.neilis.bandcamp.com και είναι διαθέσιμο και στο youtube στο παρακάτω λινκ: https://www.youtube.com/watch?v=beh0iaBfFH0&list=PLBOmYwlFXv_PQSyHu4KY1DjB-iIkjHzsz

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1. Για μια πατρίδα που δεν σου έδωσε τίποτα
2. Σε γη και ουρανό
3. Το πλοίο της κρίσης
4. Ραγισμένες καρδιές
5. Μετά θάνατον
6. Δεσ’τον μαλάκα
7. Project Venezuela
8. Αιγαίο Πέλαγος
9. Όταν θα’μαι 157
10. Oh my digital sea

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο από το 1998 μέχρι το 2012. Είναι ηλεκτρονικός εκδότης και ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός του συγκροτήματος CAMERES.