Με τον Anakin Lightning  είχα  αναφερθεί με αφορμή το προηγούμενο release του που ήταν και το πρώτο που είχα ασχοληθεί και μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.rockap.gr/anakin-lightning-high-tech-low-life/.

Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για ένα one man project και αυτή είναι η τρίτη κυκλοφορία. Ηλεκτρονική μουσική εστιασμένη σε cyberpunk και breacore patterns, αλλά με μια έντονη τάση πειραματισμού.

Αυτό το release μετρά τέσσερα κομμάτια μεσαίων διαρκειών, δυστυχώς πολύ λιγότερα από τον προκάτοχο και αυτό είναι και το αρνητικό του. Αυτό τουλάχιστον δεν άρεσε σε ‘μένα. Το High Tech Low Life” ήταν αρκετά χορταστικό και  πιο ολοκληρωμένο. Έχω την αίσθηση ότι βιάστηκε να συνθέσει και να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο release, γιατί πραγματικά με τέσσερα κομμάτια δεν προλαβαίνω να αφομοιώσω την κυκλοφορία. Σαν album θα περίμενα να έχει το κάτι παραπάνω… Και είναι πραγματικά κρίμα γιατί έχουμε να κάνουμε με μια εξίσου καλή κυκλοφορία, η οποία στέκεται επάξια στον εξαιρετικό προκάτοχο με την ποιότητα των συνθέσεων να είναι και εδώ σε υψηλό επίπεδο.

Η πολύ καλή παραγωγή δημιουργεί μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Μουσικά δεν είναι ίδιο με τον προκάτοχο και αυτό μου άρεσε πολύ. Εδώ έχουμε πιο ρυθμικές συνθέσεις, πιο catchy, αλλά επ’ ουδενί μια κυκλοφορία που μπορεί να παίξει σε συνηθισμένα ραδιόφωνα, bars κοκ. Στα συν η τρομερή ενορχήστρωση, η  υιοθέτηση φυσικών οργάνων (πχ κιθάρα) και τα φωνητικά της  Hanayo Mieno στο πρώτο κομμάτι. Συγκεκριμένα υπάρχουν και στίχοι, πράγμα ενδιαφέρον  αν σκεφτεί κανείς ότι στο High Tech Low Life” δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Στα συν επίσης το πολύ έξυπνο concept όπως και στον προκάτοχο με τη θεματολογία εδώ να είναι πιο σαφής. Η σύγκριση των δύο album γίνεται επίτηδες για να τονίσω την εξέλιξη μέσω των διαφορών. Τέλος το πολύ όμορφο εξώφυλλο συμπληρώνει την γενικότερη καλαισθησία.

Στα της μουσικής πιο συγκεκριμένα μου άρεσε ιδιαίτερα ο retro ήχος σε κάποια synths (κυριολεκτικά σαν να είσαι σε περιβάλλον video game), οι ευρηματικοί τίτλοι, οι space πινελιές που σε ταξιδεύουν και οι prog μαθηματικές μουσικές δομές.

Εν κατακλείδι η κυκλοφορία χαρακτηρίζεται από ποιότητα, ενδιαφέρουσα ροή και ταυτότητα. Ο ήχος είναι ιδιαίτερος, οι συνθέσεις μαρτυρούν σκληρή δουλειά και δεν υπάρχουν προχειρότητες, fillers και “μπαλώματα”. Το στενάχωρο είναι η μικρή του διάρκεια: ενώ ήδη το ακούς και σου κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον ξαφνικά τελειώνει. Κυκλοφορεί από την Redscientist Media και αναμένουμε επόμενη κυκλοφορία με ενδιαφέρον. Δώστε του μια ακρόαση ειλικρινά το αξίζει!

Ακούστε το εδώ: https://anakinlightning.bandcamp.com/album/analog-hearts
Επιπλέoν links: https://soundcloud.com/skywalkeranakin
http://www.redscientist.com/

Ν.Λ.