Οι Αμόκ ξανά στο προσκήνιο μετά από 2 μίση περίπου χρόνια απουσίας και την τελευταία τους φοβερή ΨΥΧΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, με την τρίτη νέα κυκλοφορία τους το “OΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20”.

Πριν πολύ καιρό αρχές Απριλίου σε ένα d.i.y live στο Ηράκλειο είχα δει ένα τύπο που φορούσε ένα μπλουζάκι το οποίο είχε το logo των ΑΜΟΚ και από κάτω έγραφε AGRINIO PUNKS. Μου έκανε τρελή εντύπωση!! Από τότε όποτε ακούω ΑΜΟΚ σχηματίζετε στο πρόσωπό μου ένα χαμόγελο με αφορμή εκείνη την εικόνα.

Στα δικά μας τώρα. Οι ΑΜΟΚ είναι κάτι σαν το κρασί. Όσο περνάει ο καιρός και ωριμάζει τόσο καλύτερο γίνεται και δεν μπορείς να του αντισταθείς με τίποτα. Έτσι λοιπόν και τα παιδία μεστώσανε και οι δουλειές τους γίνονται ολοένα και πιο δυνατές και προσεγμένες τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Να ‘μαστέ καλά να τρώμε κολλήματα μαζί τους!

Το ύφος αυτής της κυκλοφορίας κινείται σε πιο American punk μελωδίες και ξεφεύγει αρκετά από παλιότερα κομμάτια. Είναι ένας πειραματισμός που τους βγήκε σε καλό κατά την άποψη μου. Ο στίχος είναι πολιτικοκοινωνικός και επαναστατικός όπως μας έχον συνηθίσει και στο παρελθόν άλλωστε. Μας λένε τα δικά τους πιστεύω και τις δικές τους αλήθειες μέσα από ένα ιδιαίτερο επιθετικό τρόπο που κάθε άλλο παρά προσβλητικός είναι.

Τα λόγια είναι περιττά για αυτή την μπάντα που το μέλλον της είναι προδιαγεγραμμένο και στρωμένο με “hardcore δάφνες” όσον αφορά την Ελληνική σκηνή. Έχει ήδη κατακτήσει μια θέση στην καρδιά μας μέσα από τις live παρουσίες τους, και το μετρημένο profile τους.

Η παραγωγή είναι καλοδουλεμένη με ιδιαίτερη έμφαση στη φωνή και στις κιθάρες σε αρκετά σημεία.
Tracks που ξεχώρισα στην κυκλοφορία : Πιάσε με, Ρυθμίσω, Απ’ την αρχή.

Αλέξανδρος Καγκαράς

Οι ΑΜΟΚ είναι:

ΜΗΤΣΟΣ : ΦΩΝΗ/ΚΙΘΑΡΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ: ΜΠΑΣΟ
ΚΩΣΤΑΣ : ΤΥΜΠΑΝΑ

Track list:
1. Βέλη
2. Όλοι κάτω από 20
3. Πιάσε με(..αν μπορείς)
4. Μάσκες
5. Ρυθμίσω
6. Εδώ
7. Κλεμμένη Ζωή
8. Απ’την Αρχή