Οι Aeon Aphelion σχηματίστηκαν στα τέλη του 2005 όταν ο Γιώργος Ξενικουδάκης (κιθάρα) και ο Φάνης Μαρκόνης (φωνή) αποφάσισαν να αναβιώσουν την doom metal μπάντα που είχαν στα 90ies (Dreamscape). Μαζί με το Χρήστο Σπηλιόπουλο στην κιθάρα, ξεκίνησαν να τζαμάρουν και να συνθέτουν υλικό με τη βοήθεια του παλιού φίλου Άκη ‘Lethe’ Καπράνου (Septic Flesh, Order of the Ebon Hand) στα τύμπανα.

Η μπάντα κατέληξε σε σταθερό line up τον Ιούνη του 2007 με την προσθήκη του drummer των Dreamscape Γιώργου Τουχαντζίδη, και του Γιάννη Δαλαμάγκα (Media Vox) στο μπάσο.

Τον Μάη του 2008 η μπάντα μπήκε στο myspace ανεβάζοντας κομμάτια από πρόβες. Σε κάποια ακούγεται και ο Πάνος Κουτσομπόγερας στην κιθάρα (Seeds Of Hope, Musicless), που βοήθησε σε κάποιες πρόβες όταν ο Χρήστος είχε τραυματιστεί στο χέρι.

Το Σεπτέμβρη του 2008, ο Γιάννη Βάσκος (Add The River, Damon Systema) έγινε ο νέος drummer της μπάντας, φέρνοντας μαζί ακρίβεια και φαντασία στο παίξιμο.

Το Γενάρη του 2009 ο Χρήστος έπαψε να είναι μέρος της μπάντας. Οι υπόλοιποι συνέχισαν να προβάρουν και να γράφουν υλικό μέχρι που τον Μάη του 2009 βρήκαν ακριβώς τον κιθαρίστα που έψαχναν στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Κούτση (ex Kerveros).
Η μπάντα, πιο δεμένη από ποτέ και με φρέσκια έμπνευση, ξεκίνησε τη δουλειά πάνω στο ντεμπούτο της. Το υλικό δουλεύτηκέ ξανά, με νέα θέματα, διαφορετικές ενορχηστρώσεις, και την προσθήκη φωνητικών από την Έρη Μανουρά σε 2 κομμάτια. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο Prova Studio (Ιουλ-Νοε 2009) και το mastering στα SweetSpot (Δεκ 2009). Το ομώνυμο πρώτο CD είναι επιτέλους διαθέσιμο από Γενάρη του 2010 και περιέχει τα εξής 5 κομμάτια: Urn For The Ashes Of Gods/ Scythe & Straw/ Embraced In Wings/ Womb Stone/ Of The Horned Wolves.
Η μπάντα συνεχίζει να γράφει νέο υλικό και ετοιμάζεται για live σύντομα.

Doom Metal & Beyond…

Aeon Aphelion
Γιώργος Ξενικουδάκης: κιθάρες
Γιάννης Δαλαμάγκας: μπάσο
Γιάννης Βάσκος: τύμπανα
Αλέξανδρος Κούτσης: κιθάρες
Φάνης Μαρκόνης: φωνή

homepage: myspace.com/aeonaphelion
contact: dikeroc@yahoo.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ