Οι Aeon Aphelion σχηματίστηκαν το 2005, όλα αυτά τα χρόνια δεν έβγαλαν κάτι επίσημο, αυτό είναι το πρώτο τους ep με τον ομώνυμο τίτλο. Παίζουν Doom και ανήκουν στην καλή σχολή του είδους. Doom της σχολής candlemass, με προσθήκες από τις σκοτεινές μελωδίες των Anathema και τα Death ξεσπάσματα της παλιάς εποχής των Paradise Lost!

Το αποτέλεσμα είναι να βάλεις ένα ποτήρι καλό whisky και να το απολαύσεις από την αρχή ως το τέλος, ένα ep που σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο μελωδικό, σκοτεινό και κατά διαστήματα σε ξεσηκώνει με τα κιθαριστικά ξεσπάσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 2 τραγούδια (Of The Horned Wolves , Embraced In Wings) υπάρχει η προσθήκη των γυναικείων φωνητικών της Έρης Μανουρά που σε απογειώνει ακόμα περισσότερο με τον τρόπο της. Είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει από την αρχή της χρονιάς και αξίζει την προσοχή μας. Ελπίζω να μην ξανα χρειαστεί στο μέλλον να περάσουν άλλα 5 χρόνια για να κυκλοφορήσουν κάτι ολοκληρωμένο. Μπορείτε να κατεβάσετε το ep τους μέσα από το myspace του ή και από την σελίδα μας.

Doom Metal & Beyond.

Aeon Aphelion
Γιώργος Ξενικουδάκης: κιθάρες
Γιάννης Δαλαμάγκας: μπάσο
Γιάννης Βάσκος: τύμπανα
Αλέξανδρος Κούτσης: κιθάρες
Φάνης Μαρκόνης: φωνή

Tracklist:
1. Urn for the Ashes of Gods 06:51
2. Scythe and Straw 04:59
3. Embraced in Wings 07:23
4. Wombstone 05:24
5. Of the Horned Wolves 06:20

http://www.myspace.com/aeonaphelion

Κείμενο : Γιώργος Αθανασάς