Μου είχε κάνει εντύπωση το όνομα είναι η αλήθεια και πήρα την απόφαση να τους εξετάσω πιο εξονυχιστικά. Γενικώς μου έχουν λείψει οι καλές νέες κυκλοφορίες. Οι AD ASTRA μας έρχονται από την Θεσσαλονίκη (φυσικά!) και αποτελούν την αναγέννηση της ελληνικής black metal σκηνής. Τα πειραματικά στοιχεία και οι μελαγχολικές μεν, επιθετικές δε μελωδίες προσφέρουν κορεσμό στον ακροατή.

Μου άρεσε επίσης που μία ουσιαστικά νέα black metal μπάντα δεν ασχολείται με σατανισμό και μαύρες μαγείες, αλλά με αστρικά μυστήρια (Space Time Traveler), εποχές του χρόνου (February) και φιλοσοφικές ανησυχίες (Beginning towards the end, of chaos and scarlet rose). Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που αποκαλούν την μουσική τους experimental, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως συνθετικά δεν έχουν κάποιου είδους περιέργεια, μία πινελιά ασυνήθιστου. Χαρακτηριστική είναι η καθαρή μελωδία που περιέχει το τραγούδι February που προκαλεί αναταραχή στα ήσυχα νερά του μυαλού μας.

Αν θα μπορούσα να καταγράψω τις επιρροές τους, θα έλεγα πως είναι φανατικοί ακροατές των παλιών Arcturus, των Naer Mataron,των Rotting Christ, των Emperor (ιδιαίτερα στα καθαρά φωνητικά) ενώ τα υπόλοιπα φωνητικά και ορισμένες από τις μελωδίες θυμίζουν πολύ Limbonic Art με βάση τον δίσκο Epitome of Illusions.

Συνοψίζοντας, η μπάντα είναι αρκετά καλή, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει την μετριότητα, και έχει, φυσικά, περιθώρια βελτίωσης, καθώς είναι μόλις η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους. Αξίζει τον κόπο να τους ψάξετε. Φανταστείτε επίσης μια επόμενη δουλειά τους η οποία προφανώς θα είναι κάτι ασυνήθιστο για το κοινό αυτί.

http://www.myspace.com/adastragrc

Κείμενο : Διονύσης Μάντης