Μια από τις μεγαλύτερες φετινές εκπλήξεις ακούει στο όνομα Acrimonious. Πατώντας το play, ένιωσα όλα τα χαρακτηριστικά της blackmetal μουσικής στον υπερθετικό βαθμό. Καθηλωτικό άκουσμα που δεν σου αφήνει περιθώριο να φύγεις από αυτό ούτε δευτερόλεπτο. Οχτώ κομμάτια λυσσαλέου, απόκοσμου, ψυχρού blackmetal. Οχτώ μαύρες συνθέσεις, θαρρείς, αφιερωμένες σε κάποια σκοτεινή δύναμη. Οχτώ συνθέσεις τίγκα στην ενέργεια και παιγμένες με απίστευτο μίσος και οργή.

Πάμε τώρα στο τεχνικό κομμάτι. Η παραγωγή είναι άριστη. Τα τύμπανα είναι παιγμένα με μεγάλη μαεστρία, παλαντζάρωντας σε μεσαίες και γρήγορες ταχύτητες. Οι κιθάρες είναι σκέτα ξυράφια με riffπου σου μένουν στο μυαλό και εκεί που έχεις ανοίξει το στόμα και απορείς με την έμπνευση τους, έρχεται ο καταιγισμός από τα solo να απογειώσει το άκουσμα. Τα φωνητικά είναι σκέτη απόλαυση, τα χαρακτηρίζει η ποικιλία. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος κυμαίνεται από χαμηλές κραυγές σε αβυσσαλέα ουρλιαχτά και από εκεί σε ανατριχιαστικούς ψιθύρους. Σε μερικά σημεία υπάρχουν και απαγγελία. Γενικά, τα φωνητικά προσθέτουν το κάτι παραπάνω στον δίσκο.

Και φτάνουμε στο σημείο, που κάνει την διαφορά για μένα κάνοντας το δίσκο να ξεχωρίζει. Τα εκκλησιαστικά σημεία. Δίνουν ένα απόκοσμο ύφος στην ήδη υπάρχουσα ατμόσφαιρα.Και τέλος, το artwork του δίσκου είναι καταπληκτικό.

Συνοψίζοντας, ο δίσκος δεν περιγράφεται με λόγια αν δεν τον ακούσει κάποιος. Η ποικιλία συναισθημάτων στο άκουσμα και η φαντασία στο παίξιμο είναι αδύνατον να αποτυπωθεί με λέξεις. Η Ελλάδα έκανε πάλι το θαύμα της, οι Acrimoniousμπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο με αυτόν το δίσκο, να αυξήσουν τους οπαδούς τους και να γίνουν υπερδύναμη. Για μένα, ο καλύτερος black metal δίσκος της χρονιάς.

Tracklist:
01. Nexus Aosoth
02. LykaniaHekate
03. Adharma
04. Glory Crowned Son Of The Thousand Petalled Lotus
05. The Hollow Wedjat
06. The Sloughted Scales OfSeperation
07. VitalisingThe Red-Purple In Asher-Zemurium
08. Black Kundalini

Line up:
QainLetifer: Scythe of Hecatean Toad-Boans and Black Earth Messenger, Dervishi Madness and Typhonian Sorcery
ar-Ra’ad al-Iblis – Thunder-tongue of Sabbatic Madness &Edomian Prophecy
Semjaza 218: Avatars of Tubal Qayin, QliphoticNigromancy, NecronianTempel of Infernal Blood
Akhkhar- Tablets of Qliphotic Geometry, Black Sun Darkness
C.Docre- Chains of Harybdis, Double-Wands of Power

Τρόποι επικοινωνίας:
Μέσω της Agoniarecords.

Ηλίας Μπαρλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ