Οι Aasgard μας έρχονται από την πρωτεύουσα και παίζουν black metal από το 2006. Έχουν ξαναφιλοξενηθεί στις σελίδες του Rockap.gr για όσους θέλουν να ενημερωθούν περαιτέρω.

Η μουσική τους κινείται σε δύο βασικούς άξονες: την αρχαιοελληνική-παγανιστική θεματολογική προσέγγιση και το old school black metal. Το «Nekriki Mistagogia» είναι και το δεύτερο τους EP μετά το 2008, ενώ δισκογραφικά έχουν κυκλοφορήσει ένα ακόμα Demo το 2007 και ένα full length (Ravens Hymns Foreshadows The End) το 2010.

Αυτό που μ’ άρεσε εξαρχής στο EP ήταν ο βαρύγδουπός του τίτλος, που μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, εντούτις προκαλεί δέος και κινεί την περιέργεια.

Μουσικά η πολεμική ατμόσφαιρα και η μαυρίλα κυριαρχούν, ενώ οι συνθέσεις είναι ενδιαφέρουσες, αν και πολλές φορές υπάρχει επανάληψη. Η παραγωγή κυμαίνεται σε μέτρια έως καλά επίπεδα, ενώ ο frontman πραγματικά δίνει την ψυχή του και η απόδοσή του είναι εξαιρετική. Η ταχύτητα ισορροπεί στα δύο άκρα με γρήγορα blastbeats ως και doom αργόσυρτα περάσματα, αν και γενικά το Nekriki Mistagogia είναι ένας καθαρά επιθετικός, ωμός black metal δίσκος και αυτό είναι που απολαμβάνω και περισσότερο. Κοινώς οι τύποι δεν είναι λάκηδες και δεν παίζουν ρομαντικοβλαχιές. Επιρροές από Ευρώπη και Αμερική  και φυσικά δεν τίθεται θέμα αντιγραφής, καθώς μπορεί να μην παίζουν κάτι καινούργιο αλλά τουλάχιστον δεν ξεφτυλίζονται με φθηνά παρεμφερή riff γνωστών και μη συναδέλφων τους.

Στα υπέρ το τελευταίο βασανιστήριο του EP, ονόματι Nekropobi… Κραυγές κορακιών, βροχή, κεραυνοί και μια ακουστική, ζωγραφίζουν την μακάβρια εικόνα που δημιουργήθηκε στο μυαλό μου με το άκουσμα. Εύγε!

LINE UP:
Marrok – Drums, Music
Aethyr – Vocals, Guitars, Bass, Music

Κείμενο:  Νίκος Λιανίδης