Το άγριο μάτι του εξωφύλλου σε προετοιμάζει για την ταχύτητα και την δυναμική του δίσκου. Ξεκίνημα που σε αρπάζει από τα μούτρα με τα νύχια (Claws) του αρπαχτικού! Eίναι ένα up tempo τραγούδι με γρήγορα ριφφάκια και τον Δάνη σχεδόν να κραυγάζει. Ένα σόλο μας οδηγεί σε ένα larger than life κλείσιμο όπου προσγειώνεται το μεγαλειώδες Black Sabbath-ικό riff και αργοσβήνει με όλο και μειωμένο τέμπο και αντιστρόφως ανάλογη και αργόσυρτη βαρύτητα.
To τραγούδι-ωδή στις τροφαντές γυναικάρες έρχεται δεύτερο. “Big Beautiful” λοιπόν και εδώ συνεχίζεται η μακρά παράδοση που οι ροκ μπάντες έχουν στον έρωτα με τα εν λόγω κορίτσια: μια άλλη “Whole Lotta Rosie” όπως των AC/DC, μια άλλη τέτοια των Queen στο “Fat Bottomed Girls”, ένα κομμάτι που συνεχίζει στις ταχύτητες του προηγούμενου με μια Nightstalker-ική μελωδία και όπως λένε και οι στίχοι: «big-bottomed woman (BBW για τους πονηρούς και μυημένους) your name is Christmas and you came pretty early to me».
Συνεχίζοντας την επωδό στο ωραίο φύλο, μπαίνει το απόλυτο μπλουζ «She» που τραγουδά τον πόνο της προδοσίας από «Εκείνη». Μπλουζ με τα όλα του τις vintage κιθάρες και στα πονεμένα και άλλοτε οργισμένα φωνητικά νιώθεις ότι ο πρωταγωνιστής πληρώνει για όσα είπε ο χαρακτήρας μας ενώ μπαίνει ένα διπλό επικό σόλο από τους με το μπάσο και τα ντραμς να συγκροτούν στιβαρή την συνέχεια της μελωδίας ως υπόστρωμα και ο πρωταγωνιστής να αποχαιρετά την αγαπημένη του…«singing this song with all my soul I am waiting till the end of days for you again».
«Πράσσειν Άλογα» (Horses Green) για την συνέχεια και η ψυχεδέλεια που γνωρίσαμε στον προηγούμενο δίσκο επιστρέφει με τις κιθάρες να την κορυφώνουν αργά και τα φωνητικά πιο «απλωμένα» και ταξιδιάρικα από ποτέ και πρέπει να συνοδευθούν με το lyric video σε animation της Μάρω Μπότσιου.
https://www.youtube.com/watch?v=SXKFUm8fKp8
Έπεται το «Low” που μπαίνει όπως λέει και ο τίτλος, χαμηλά σιγά και με ψιθυριστά λόγια και χαμηλοκουρδισμένα τα έγχορδα. Και στο 01:37 έρχεται η Monster Magnet στιγμή με την έντονη παραμόρφωση στην κιθάρα και σίγουρα ένα από τα καλύτερα του δίσκου και ένα ροκ εν ρολ κλείσιμο για το τέλος.
Για να επιστρέψουμε στην dessert και στην έρημο του Χιλιομοδίου όπου εικονοπλαστικά το τοπίο έχεις ως εξής: γυροφέρνουν κάτω από τον καυτό ήλιο της Τενέας τα όρνεα που είναι και ο τίτλος του επόμενου τραγουδιού και όλου του δίσκου, για να μπει με το τρίξιμο της κιθάρας μια έντονη μελωδία ενώ θα ρέει παχύ το μπάσο και το κροτάλισμα των ντραμς θα γίνεται α λα Brant Bjork, ένα τραγούδι τόσο μεγαλειώδες που όπως λένε και οι στίχοι ανήκει στα βουνά, ενώ κλείνει με ένα άλλο καλοδουλεμένο σόλο από το κιθαριστικό δίδυμο.
Προτελευταίο κομμάτι το “Modesty” το οποίο έχει ωραία φωνητικά αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, ίσως είναι όπως λέει και ο τίτλος η πιο αδύναμη ή καλύτερα προς το μέτριο, στιγμή του δίσκου και κλείνει με πλήκτρα για να γίνει η σύνδεση με το επόμενο.
Τελευταίο κομμάτι το «Reverb Of The New World”.Κάπου εδώ να πούμε ένα ΤΕΡΆΣΤΙΟ μπράβο στους χιλιομοδίτες που αποτίουν φόρο τιμής στον μεγάλο επιστήμονα και φιλόσοφο Carl Sagan που τα λόγια από την τηλεοπτική του σειρά “Cosmos”ακούγονται στην αρχή του τραγουδιού: «“Exploration is in our nature. We began as wanderers, and we are wanderers still. We have lingered long enough on the shores of the cosmic ocean. We are ready at last to set sail for the stars.”. Έτσι μπαίνει αυτό το trippy-space ύφος για να εξελιχτεί σε ένα ατέλειωτο και γρήγορο τζαμάρισμα που κλείνει τον δίσκο έτσι όπως άρχισε. Γρήγορα και δυναμικά!!!
Μια παραγωγή με αρκετή παραμόρφωση στην κιθάρα και το vintage αίσθημα που αρέσκονται να αποπνέουν τα παιδιά. Οργανοπαιχτικά τα παλικάρια παρέδωσαν το 100% της ψυχής τους και εδώ να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Δάνη που οι φωνητικές μελωδίες αλλά και το συναίσθημα στην απόδοση ήταν παγκόσμιας κλάσης!
Συνολικά να πούμε ότι ο δίσκος έχει μικρή διάρκεια πράγμα που μπορεί να παρερμηνευόταν σαν ένα EP αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα βήμα στην πορεία της μπάντας προς τα μπροστά. Λένε ότι ο δυσκολότερος άθλος είναι να βγάλεις δεύτερο δίσκο εξίσου καλό η καλύτερο του πρώτου. Εδώ όμως δεν ωφελούν οι συγκρίσεις. Ένας δίσκος που κονταροχτυπιέται στα ίσα με τον προ τριμήνου νέο δίσκο των Αυστραλών Wolfmother στο fuzziness,στην ταχύτητα και τραχύτητα.
Κλείνοντας να πω ότι τον Απρίλη οι Nightstalker γιόρτασαν τα 25 χρόνια ζωής με καλεσμένους μεταξύ πολλών άλλων των Planet Of Zeus και τον 1000mods. Σε αυτόν τον μήνα αυτές οι μπάντες (συν τους νεώτερους της παρέας και ευχάριστη έκπληξη αυτής της σκηνής, Villagers Of Ioannina City) έβγαλαν τους νέους δίσκους τους όχι μόνο δίνοντας ανάσα στην ούτως η άλλως ελπιδοφόρα μουσική σκηνή, αλλά έδειξαν ότι βήματα γίνονται προς τα ΜΠΡΟΣΤΑ…Σίγουρο το 2014 είναι μια χρονιά που αυτή η σκηνή θα το αναφέρει συχνά
Μετά τις εμφανίσεις τους σε Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το φθινόπωρο βγαίνουν σε ευρωπαϊκή περιοδεία ενώ τo Σάββατο 19 στο Πολιτιστικό Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης για το 10ο New Long Fest (πρώην Μουσικά Κύματα), το open air festival της underground rock και metal ελληνικής σκηνής μαζί με POEM κ.α
καθώς και στο Fuzztastic Planet Festival στην λίμνη Κοκκινογείων στην Δράμα στις 2 με 4 Αυγούστου, ανάμεσα σε πολλά ελληνικά και διεθνή συγκροτήματα.
“Hear me now ,I’m screaming loud,I’ll sing this song with all my soul…”
Σταύρος Παπαγεωργόπουλος
Σύνθεση:
– Dani-Μπάσο, φωνητικά
– Giannis-Κιθάρα
– George-Κιθάρα
– Lab-Ντραμς
Βρες τους:
https://www.facebook.com/1000mods
https://twitter.com/1000_mods
https://www.youtube.com/user/1000modsVan
http://1000mods.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/1000mods
https://myspace.com/1000mods
http://www.last.fm/music/1000mods