Μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα βάζουμε 5ml rock, τα αναμειγνύουμε με 2ml electronica, προσθέτουμε με το σταγονόμετρο μερικές σταγόνες pop και dance. Ζεσταίνουμε το δείγμα μας με γρήγορα beat και riffs. Μόλις το δείγμα μας ζεσταθεί για τα καλά, το μοιράζουμε σε 11 tracks και προσθέτουμε, όπου χρειάζεται, τους καταλύτες: Hip-Hop και έντεχνο, ώστε να δημιουργηθεί η χημική ισορροπία που επιθυμούμε.

Πραγματοποιείται η παρακάτω αντίδραση:
5Rock + 2Electronica + 1/2PopDance + Hip-Hop + 1/2Έντεχνο -→ ΦΩΤΙΑ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ

Το πείραμα στέφτηκε με επιτυχία και είναι έτοιμο προς ακρόαση!

Οι Χίλια Χρόνια ξεπήδησαν στην ελληνική σκηνή μέσω του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2008 όπου ο Κωνσταντίνος Κάλλιας με το ομώνυμο τραγούδι ‘Χίλια Χρόνια’ κέρδισε το τρίτο βραβείο. Αυτό ήταν η αφορμή της δημιουργίας της μπάντας όπου και επιτεύχθηκε με τη συνεργασία του με τον τραγουδιστή Δημήτρη Πατσαβούδη. Δεν άργησε πολύ και ήρθε η υπογραφή με την Polymusic, από την οποία κυκλοφόρησε η πρώτη τους δουλειά ‘Φωτιά μου η αγάπη’.

Σε αυτή τη πρώτη τους μουσική απόπειρα γνωρίζουμε τους ‘Χίλια Χρόνια’ με μια έντονη πειραματική διάθεση που τους οδηγεί να καταπιαστούν με ποικίλους ήχους, περνώντας από το ένα μουσικό μονοπάτι στο άλλο, ρισκάροντας για το αποτέλεσμα. Η ζωή όμως θέλει τόλμη και οι ‘Χίλια Χρόνια’ την έχουν.

Το κύριο θέμα των στίχων τους είναι η αγάπη με την οποία ασχολούνται με πολύ ρομαντισμό, πάθος έως και οργή.

Το ‘Φωτιά μου η αγάπη’ είναι μία δουλειά βατή και προσιτή για ένα ευρύτερο κοινό, για πολλά γούστα καθώς δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες φόρμες και χιλιοπαιγμένες μελωδίες. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Οι Χίλια Χρόνια είναι:
Δημήτρης Πατσαβούδης – φωνή
Κώστας Ζώτος – keyboards
Στέλιος Παντίρης – κιθάρα
Βασίλης Παροτίδης – τύμπανα
Κωνσταντίνος Κάλλιας – μπάσο

Track list:
01.Φωτιά μου η αγάπη
02.Το σ’ αγαπώ μια σφαίρα
03.Αν με κρατάς
04.Για μια ειρήνη
05.Χίλια χρόνια
06.Μικρές χαρές
07.Τι περιμένω
08.Τι κρύβεται στα αστέρια
09.Όλα έχουν τέλος
10.Χίλια χρόνια (radio mix)
11.Φωτιά μου η αγάπη (dance remix)

www.myspace.com/xiliaxronia

Αντώνης Δριβελόπουλος