Tραγουδοποιός με ιδιαίτερη και χαρακτηριστική φωνή, o Τάκης Γραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Οι πρώτες μουσικές αναζητήσεις τον βρίσκουν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 να συμμετέχει ως κιθαρίστας σε διάφορα μουσικά σχήματα με ροκ αναφορές.
Τα τελευταία χρόνια μετά από πολλούς πειραματισμούς ασχολείται με δικές του δημιουργίες ακροβατώντας σε μυστικούς δρόμους έντονων συναισθημάτων. Μεταξύ ποίησης και ροκ φόρμας καταθέτει το δικό του προσωπικό και πολύχρωμο ηχόκοσμο πάνω σε στίχους και ποίηση Κωνσταντίνου Πάπαρη, Ειρήνης Ευθυμάκη και Μερόπης Γραμμένου, με συμπαραστάτες μουσικούς
τον ” Περιπλανώμενο Θιάσο” :
Φώτης Κατσάνος: ηλεκτρική κιθάρα & εφέ
Χρύσα Οικονομάκη: πιάνο-συνθ.
Δημήτρης Δήμας: ηλεκτρικό άταστο μπάσο
Μιχάλης Κλαστάδας: τύμπανα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1.ATLANTIS PURE ROCK [2005 – CD]
2.ATLANTIS 1ST YEAR [2005 – CD]
3.ATLANTIS PURE ROCK II [2006 – CD]
4.ΗΡΘΑΝ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ #02 [2007 – CD]

Συμμετείχε σε τρεις συλλογές της “Atlantis Records”. Το ’05 στο “Pure Rock” με το τραγούδι “Αν Θυμηθείς”, το οποίο την ίδια χρονιά μπήκε και στη συλεκτική συλλογή “1st Year”. Το ’06 με το τραγούδι “Θάλασσα” στο “Pure Rock II”. Το ’07 στη συλλογή “Ηρθαν… Για Να Μείνουν”, του δεύτερου τεύχους του περιοδικού “Διαπασών”, με τα κομμάτια “Φυλακή” και “Της Αγάπης”.

ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ:
…”Η ίδια η μουσική από μόνη της είναι αυτή που σε καλεί πάντα να ανοιχτείς, να απλωθείς σ’ ένα σύμπαν που όλο διαστέλλεται και υπό αυτή την έννοια δεν επιδέχεται ετικέτες και δεν υπόκειται σε περιορισμούς”.

www.myspace.com/takisgrammenos